10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Din usa in usa

Autoritatile locale vor trimite din nou pe teren echipe mixte de salariati ai regiilor de apa si termoficare pentru a recupera de la populatie o parte din datoriile catre furnizori. Din usa in usa, „recuperatorii“ ii vor lamuri pe cei care nu au platit intretinerea ca, daca nu se achita de obligatii, vor avea de suferit. Conducerea Primariei Craiova incearca astfel sa evite o situatie de criza cauzata de cresterea restantelor la plata intretinerii.

(F.E.)

398 de amenzi aplicate de Biroul Judetean de Metrologie Legala in 2001

Biroul Judetean de Metrologie Legala (BJML) Dolj a tras linie si a intocmit bilantul pe anul 2001 privind activitatea institutiei, controalele si amenzile aplicate. In anul care tocmai a trecut, au avut loc 3.828 de actiuni de control in cadrul carora au fost aplicate 398 de sanctiuni contraventionale in valoare de 500 de milioane de lei. Directorul BJML, Victor Mustafa, a spus ca, in ceea ce priveste ponderea amenzilor, acestea au fost aplicate in procente relativ egale in pietele agroalimentare si in activitatea de taximetrie. „La jumatatea lunii martie, intentionam sa intocmim un raport de activitate anual sub forma unei brosuri“, a mai spus Victor Mustafa.

(A.I.)

Bunuri de 500 de milioane de lei salvate de pompieri

Pompierii de la Garda de Interventie Vinju Mare au fost solicitati sa intervina la un incendiu, pe 6 ianuarie, in jurul orei 11.30, in satul Hotarani, comuna Vinjulet-Mehedinti. Deplasindu-se cu doua autospeciale la incendiu, pompierii au constatat ca ardea sediul SC PROD OIL, apartinind lui Capatina Stefan. Incendiul a fost lichidat destul de repede, pompierii reusind astfel sa salveze bunuri in valoare de aproximativ 500 de milioane de lei. Desi s-a reusit evitarea extinderii focului la celelalte anexe, flacarile au reusit sa mistuie aproximativ zece metri patrati din planseu, in valoare de aproximativ zece milioane de lei. Potrivit pompierilor, cauza incendiului a reprezentat-o un scurtcircuit.

(D.L.)

Jocuri de noroc fara autorizatii

Politia Tirgu Jiu si comisari ai Garzii Financiare au efectuat controale privind depistarea societatilor care detin jocuri electronice fara autorizatie. La SC SIXPED IMPEX SRL au fost gasite cinci jocuri de noroc, pentru care nu exista licenta de functionare si la alte doua firme din Tirgu Jiu au fost depistate alte opt jocuri pentru care administratorii nu posedau licenta de exploatare. Aparatele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cei care administrau societatile respective au fost sanctionati contraventional.

(M.D.)

Casete audio falsificate

Cadrele Politiei Economico-Financiare din Tirgu Jiu au efectuat controale in Piata Centrala, pe linia respectarii regulilor de comert. In urma verificarilor, a fost depistat Stefan Radu, de 44 de ani, din localitate, care avea la vinzare casete audio, fara a poseda autorizatie, iar ambalajul, timbrajul si suportii erau falsificati. Cele 260 de casete au fost ridicate in vederea cercetarii, asteptindu-se rezultatul expertizei. Administratorului societatii i-a fost intocmit dosar penal.

(M.D.)

Incendiu la vegetatia uscata

15 hectare de vegetatie uscata au ars in seara de 6 ianuarie, in localitatea Musetesti – Gorj, din cauza unei persoane necunoscute care a lasat un foc nesupravegheat. Satenii au incercat sa ajute la stingerea focului, pentru a nu se propaga la padure.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS