18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa Extensiv se clatina lotul

La Extensiv se clatina lotul

• Conducerea clubului intentioneaza sa-l legitimeze pe Pavel Badea • Managerul Ionel Danciulescu nu a fost prezent la reunirea de ieri

Divizionara B din Parcul „Romanescu“ s-a reunit ieri dupa-amiaza pentru primul antrenament din acest an. Vestiarele stadionului craiovean au fost din nou pline, insa, ca si la Universitatea, nu am remarcat nici o noutate in lotul antrenat de Sorin Cirtu. Mai mult, de la reunirea de ieri au absentat citiva jucatori care au imbracat in tur tricoul Extensivului. Este vorba despre Petrisor Sima, Daniel Zdrinca (transferati la Astra Ploiesti), Catalin Ristea (plecat in probe la Metalurg Zaporoje), Silvian Cristescu (care a semnat un contract cu Steaua), Pavel Sola (aflat in cantonament cu FC Bihor), dar si Mihai Panc si Lucian Malaele. Daca ultimul a absentat nemotivat, el conditionind, se pare, participarea la pregatirile Extensivului de achitarea restantelor contractuale, Panc era ieri prin Bucuresti. Cel mai tirziu astazi, fundasul oltean va pleca in Antalia, unde va sustine probe la echipa rusa Spartak Moscova.

Sub comanda antrenorilor Sorin Cirtu, Mircea Irimescu si Nicolae Negrila, lotul Extensivului a efectuat ieri primul antrenament, desfasurat pe propriul stadion, dar si in Parcul „Romanescu“. Au participat inclusiv Valeriu Mieila si Arpad Laczko, despre care se spunea ca vor parasi si ei echipa. Primul dintre ei asteapta un semnal din Ucraina, de la conducatorii clubului Metalurg Donetk, pentru a merge sa sustina probe. In caz contrar, „Mielu’“ va continua returul tot cu Extensiv. Desi a fost prezent la stadion, mijlocasul Robert Vancea nu s-a antrenat, el resimtindu-se inca dupa accidentarea suferita in toamna.

Este posibil sa mai plece jucatori

In timp ce jucatorii alergau pe teren, Nicu Mihailescu, unul dintre patronii clubului, si Stefan Zofei, presedintele gruparii oltene, au organizat o conferinta de presa. Nicu Mihailescu a marturisit ca intentioneaza ca intareasca lotul cu citiva jucatori: „Avem citeva posturi deficitare la echipa – portar, fundas stinga, mijlocas stinga – asa ca am demarat discutii cu mai multi jucatori. Intentionam sa-l aducem la echipa pe Pavel Badea, care, desi are 34 de ani, are inca multe de spus in fotbal. Am avut o discutie cu el si asteptam sa vedem ce se va intimpla in continuare. Este posibil ca sa mai plece jucatori din actualul lot, insa deocamdata nu este nimic cert.“ Obiectivul echipei din Banie este clasarea pe un loc fruntas si promovarea a cit mai multor jucatori tineri.

Intrebat despre situatia actuala a fotbalului romanesc, Nicu Mihailescu a spus: „Daca nu se vor lua masuri urgente vom ajunge sa avem un fotbal fara perspective. Fotbalul nostru a fost unul bolnav. Cronicizarea lui inseamna moarte curata. In primul rind, trebuie eliminate acele meciuri strategice, asa cum le numeste presa. Cit ma priveste pe mine, va jur ca nu am facut nici un blat in turul campionatului. Toate meciurile s-au jucat numai pe teren.“

Oltenii urca in Poiana

Despre programul de pregatire al divizionarei B craiovene a vorbit presedintele Stefan Zofei. Pina pe 20 ianuarie, conducerea tehnica a Extensivului va conduce zilnic cite o sedinta de pregatire in Banie, dupa care Cirtu isi va urca elevii la Poiana Brasov. Va urma apoi, pina pe 1 februarie, un nou stagiu de pregatire la Herculane sau la Sfintu Gheorghe. In sfirsit, intre 11-22 februarie, Extensiv va efectua un turneu in strainatate, in Cipru sau in Italia.

Absent a fost ieri si managerul general al Extensivului, Ionel Danciulescu, despre care ceilalti oficiali ai clubului oltean nu stiau nimic. Probabil ca el a ramas acasa, la Tirgoviste, pentru a-si sarbatori onomastica, insa gurile rele vorbeau despre o despartire de gruparea olteana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS