16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii se pregatesc la Busteni

Gorjenii se pregatesc la Busteni

Echipa locala de handbal Lignitul Pinoasa Tirgu Jiu s-a reunit in sfirsit simbata, in cantonamentul de pregatire din statiunea Sinaia. Vineri, la ora programata pentru plecare sportivii nu au putut parasi Tirgu Jiul din cauza unor probleme organizatorice datorate semnarii noilor contracte colective de munca in cadrul companiei. Conform acestui contract exploatarile miniere din cadrul companiei nu vor mai putea angaja sportivii, acestia urmind sa fie salariati ai cluburilor care se vor infiinta conform noii Legi a sportului.

Dupa o sedinta de urgenta, care a avut loc vineri la prefectura si la care au participat reprezentanti ai echipei si ai consiliului judetean, s-a hotarit ca handbalistii sa plece totusi la Sinaia. Presedintele Consiliului de Administratie al AS Lignitul Pinoasa, Cornel Popescu, a spus ca problemele legate de reorganizare urmeaza sa fie rezolvate miine, in cadrul unei sedinte la care va lua parte intreaga conducere a echipei de handbal, precum si reprezentanti ai CNLO.

Intre timp, la Sinaia, programul de pregatire al echipei de handbal Lignitul Pinoasa Tirgu Jiu a fost schimbat din cauza lipsei zapezii. Constantin Niculescu, antrenorul principal al echipei, a spus ieri ca toti cei 18 handbalisti au ajuns simbata la Sinaia, dar pregatirea se face doar cu 16 dintre acestia. Desi s-au deplasat la Sinaia, Valentin Popescu si Antonio Ilies se vor pregati incepind de astazi cu lotul national de tineret, care este in cantonament la Busteni. Cei doi handbalisti gorjeni au fost selectionati si anul acesta in nationala Romaniei, dupa ce in sezonul trecut au evoluat in lotul national de tineret. Handbalistii se deplaseaza in fiecare zi la Busteni, unde are loc pregatirea fizica din cauza ca acolo este inca zapada. Echipa va ramine la Sinaia pina duminica, 13 ianuarie, luni fiind programat primul antrenament in sala la Tirgu Jiu.

In legatura cu neintelegerile aparute inaintea plecarii in cantonament, antrenorul Niculescu a spus ca nu sint probleme deosebite si ca nu s-au desfacut contractele de munca ale jucatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS