10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa Extensiv se invata limba rusa

La Extensiv se invata limba rusa

Panc ar putea ajunge la Spartak Moscova, iar Ristea si Miela s-ar putea transfera la echipe din Ucraina

Pentru FC Extensiv se apropie startul pregatirilor de iarna, antrenorul Sorin Cirtu convocind luni dupa-amiaza lotul pentru prima sedinta de antrenament din acest an. Desi divizionara noastra B ocupa o pozitie buna in seria a doua (locul trei, la diferenta mica de primele clasate, UTA si FC Baia Mare), care ii permite sa spere la promovare, va fi interesant de vazut in ce masura va fi conservat lotul, pentru ca in aceasta iarna mai multi jucatori si-au manifestat dorinta sa-si incerce norocul la echipe de peste hotare. Problema este ca ei sint si greu de oprit pentru ca la majoritatea le expira contractele cu FC Extensiv in vara si atunci clubul din Parcul „Romanescu“ i-ar pierde practic fara bani.

Cele mai mari sanse sa prinda un transfer in Ucraina, la echipa Metalurg Zaporoje, le are atacantul Catalin Ristea. „Aristica“ a fost in decembrie la Zaporoje, unde a stat citeva zile, iar luni urmeaza sa plece cu ucrainenii intr-un turneu de pregatire. Despre el se spune ca ar fi transferat in proportie de 80 la suta in Ucraina, mai ramine doar ca oficialii de la FC Extensiv sa se inteleaga cu omologii lor din Zaporoje.

In schimb, unul dintre fundasii de baza ai oltenilor, Valeriu Mieila, trebuie sa treaca niste teste, surse credibile sustinind ca „Mielu“ este in vizorul ucrainenilor de la Metalurg Donetk. Daca nu se vor ivi surprize neplacute, Valeriu Mieila ar urma sa plece si el in Ucraina la inceputul saptaminii viitoare.

Marea lovitura a craiovenilor ar fi insa un posibil transfer al fundasului Mihai Panc la Spartak Moscova, echipa care domina de ani buni campionatul Rusiei. Moscovitii ar fi cerut fisa lui Panc, au fost multumiti de recomandarile olteanului si sint tentati sa-l cheme pe jucator in probe. Daca va da satisfactie, Panc ar putea juca deci la una dintre formatiile de top din Europa, care evolueaza in fiecare an in grupele Ligii Campionilor, cea mai titrata competitie intercluburi de pe batrinul continent. Conducatorii de la Spartak ar fi de acord sa ofere Extensivului inclusiv un procent dintr-o eventuala vinzare a fotbalistului in Occident. Ca tot veni vorba despre Mihai Panc, de el se intereseaza si citeva echipe romanesti din prima divizie, Steaua si FC National fiind in fruntea listei. In sfirsit, nu se stie mare lucru despre Pavel Sola si Arpad Laczko, cei doi mijlocasi ai Extensivului care au anuntat spre finalul turului ca impresarii lor le cauta deja angajamente peste hotare.

Conducerea Extensivului nu s-a hotarit inca unde va face un turneu peste hotare, Cipru, Grecia si Croatia fiind si la aceasta ora variantele care se discuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS