17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportL-am umilit pe Jean Padureanu

L-am umilit pe Jean Padureanu

• Trupa lui Cirtu si FC Bihor au produs suprizele placute ale optimilor • Presedintele Gloriei a fost fluierat de spectatorii de pe Cibin • Din minutul 70, brigada de arbitri i-a furat cu nesimtire pe olteni

Optimile Cupei Romaniei

Gloria Bistrita – Extensiv 0-1

• Stadion „Independenta“ Sibiu, spectatori: 400.

• A marcat: Sola ’57.

Gloria: Cimpeanu – Mindrean, Jula, V. Popa, Coroian – Costin (’66, Bucuroaia), Sinmartean, Velcea (’56, Luca), Cioloboc, Ceausu (’72, Tudor) – Turcu. Antrenor: C. Cirstea.

Extensiv: Stoianov – Ghindeanu, Mieila, Cotora, Panc – Laczko, Sola, Vancea (’64, Murgan), Malaele (’66, D. Radoi) – Musat (’89, Ristea), Cristescu. Antrenor: S. Cirtu.

• Au arbitrat: M. Dorobantu – E. Pirvulescu, A. Damian. Observator: A. Huzu.

• Avertismente: Sinmartean, Cioloboc, Ceausu / Sola, Cristescu, Musat.

• Filmul golului: min. 57, 0-1: Sola a sutat sub „transversala“ de la 12-13 metri, lateral dreapta.

Pornind cu sansa a doua in partida cu Gloria Bistrita, fotbalistii antrenati de Sorin Cirtu au reusit insa sa produca o surpriza placuta in optimile Cupei. Sa scoti din Cupa Romaniei una dintre formatiile abonate la fazele superioare ale competitiei, chiar cistigatoare a trofeului in urma cu un deceniu, nu sta la indemina oricui. Numai ca Sorin Cirtu si trupa sa s-au autodepasit in confruntarea de ieri, confirmind astfel evolutia buna din acest sezon.

Partida a inceput in nota de dominare a divizionarilor A, insa, la jumatatea primei reprize, echipa a doua a Craiovei a reusit sa domine ostilitatile pe gazon si sa se apropie de buturile adverse. Cristescu (’35) si Ghindeanu (’42) au fost aproape de a marca, insa portarul Cimpeanu a intervenit salvator. Daca prima repriza a fost pe alocuri plictisitoare, in partea secunda jocul s-a inviorat, meritul revenindu-le celor de la Extensiv. Bine asezati in teren, fotbalistii olteni au dat peste cap planurile celor din Bistrita, care au mizat pe victorie fara sa se forteze. Dupa citeva sanse ofensive irosite, Extensiv a reusit sa deschida scorul in minutul 57, prin Pavel Sola. Actiunea a pornit de la Malaele, care l-a angajat in careu pe Musat, insa virful oltean a fost blocat de un aparator bistritean. Totusi, mingea a deviat in lateral, de unde Sola a sutat imparabil sub transversala. Vazindu-se condusi, ardelenii au renuntat la jocul static si au avut o ocazie favorabila de a marca, singura de altfel a trupei pastorite de Jean Padureanu, prin Mindrean (’75), care a sutat puternic in bara portii lui Stoianov.

Pina la sfirsitul meciului nu s-a mai intimplat nimic deosebit, asa ca fluierul final al arbitrului Marian Dorobantu a adus o calificare meritata a Extensivului. Bravo, baieti! Ati dovedit ca puteti invinge o echipa din prima divizie, esalon in care aveti sanse mari sa reveniti in sezonul viitor. Citeva cuvinte si despre arbitraj: in ultimele 20 de minute, cavalerii fluierului i-au furat cu nesimtire pe jucatorii olteni.

In finalul meciului, atunci cind arbitrul Dorobantu fluiera numai in favoarea Bistritei, spectatorii i-au strigat lui Padureanu sa intre si el pe teren. Ca si in alte intilniri, chiar defavorizati de arbitri, baietii din Parcul Romanescu au reusit sa cistige. Mai mult, Cristescu, Malaele si ceilalti l-au umilit pe Jean Padureanu. Cind ai valoare nu mai conteaza sprijinul pe care arbitrii il dau adversarilor. Liberoul Lucian Cotora a terminat meciul cu arcada sparta.

La finalul partidei, spectatorii din tribunele stadionului de la periferia Sibiului l-au fluierat si l-au luat la misto pe presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu: „Domnule, asta o fost blat sau nu? Uite, te-or batut oltenii astia ai lui Cirtu. Nu zici nimic? Inseamna ca n-ai putut sa aranjezi meciul asta.“ In schimb, fotbalistii Extensivului au fost aplaudati pentru daruirea de care au dat dovada pe gazon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS