12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUEFA decide astazi

UEFA decide astazi

UEFA va lua astazi dupa-amiaza o decizie in privinta rezultatului meciului dintre echipele Rapid Bucuresti si Paris Saint-Germain, din mansa a doua a turului intii al Cupei UEFA, a anuntat ieri, la Nyon, un purtator de cuvint al forului european. „O reuniune referitoare la aceasta problema a fost programata pentru joi, urmind ca decizia sa fie facuta publica la sfirsitul zilei“, a precizat reprezentantul UEFA. Probabil ca forul european al fotbalului va hotari ca Rapid sa piarda meciul cu scorul de 0-3, facindu-se astfel vinovat pentru faptul ca meciul s-a intrerupt din cauza unei pene de curent. Este greu de crezut ca s-ar putea decide ca meciul sa se rejoace din minutul 1, cheltuielile fiind costisitoare.

Partida dintre formatiile Rapid Bucuresti si Paris Saint-Germain s-a intrerupt marti, in jurul orei 21.25, in minutul 115 al meciului, la scorul de 1-0 pentru francezi, prin golul marcat de Aloisio (’94), din cauza unei pene de curent care a oprit instalatia de nocturna.

Intreruperea alimentarii cu energie electrica a stadionului „Giulesti“ a fost cauzata de o defectiune la un cablu de alimentare subteran al societatii de distributie SC Electrica. Defectarea cablului a provocat intreruperea alimentarii cu energie a mai multor consumatori din zona Giulesti, printre care si stadionul. Un raport in legatura cu penele de curent produse pe stadionul „Giulesti“ a fost trimis la UEFA si la premierul Adrian Nastase.

Presedintele gruparii Paris Saint-Germain, Laurent Perpere, a spus, intr-un interviu aparut pe site-ul clubului francez, ca oficialii clubului Rapid sint responsabili pentru incidentul care a avut loc pe stadionul „Giulesti“. Perpere a spus: „Rapid nu detine un generator propriu, asa cum se cere in regulamentul UEFA, si partida a fost intrerupta. Timp de citeva minute a domnit panica in stadion. Aceasta situatie era periculoasa pentru securitatea suporterilor si a jucatorilor nostri. In acel intuneric total, s-ar fi putut intimpla orice. Chiar daca nu este greseala gruparii Rapid, acest club este responsabil pentru ceea ce s-a intimplat. Noi am depus o reclamatie in acest sens la UEFA, deoarece consideram ca este vorba de evenimente absolut anormale“.

In meciul tur, disputat in urma cu o saptamina pe stadionul „Parc des Princes“, Paris Saint-Germain si Rapid au terminat la egalitate, scor 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS