16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa UEFA, turul intii, mansa a doua

Cupa UEFA, turul intii, mansa a doua

Steaua – St. Gall

Steaua Bucuresti va intilni astazi, de la ora 21.15, pe stadionul din Ghencea, echipa St. Gall, in mansa a doua a turului intii al Cupei UEFA. Partida tur s-a incheiat cu scorul de 2-1 in favoarea elvetienilor, pentru stelisti marcind Neaga (’38), in timp ce pentru St. Gall au inscris Jefferson (’34) si Mokoena (’53). Partida din aceasta seara va fi transmisa in direct de TV Romania 1.

Antrenorul formatiei Steaua Bucuresti, Victor Piturca, a spus ca St. Gall are prima sansa in partida de astazi. „Prima sansa de calificare apartine echipei elvetiene care a cistigat partida retur si care pentru meciul de joi are si alternativa unui rezultat de egalitate“, a spus Piturca, precizind ca jucatorii sai vor face totul pentru a obtine calificarea.

Tehnicianul stelist a spus ca accidentarea jucatorului Adrian Neaga, in partida cu Petrolul Ploiesti, este o pierdere pentru echipa sa. „Este grav ca l-am pierdut pe Neaga tocmai acum, cind se afla intr-o forma foarte buna“, a mentionat Piturca, precizind ca mai mult ca sigur Neaga nu va evolua in meciul cu St. Gall. Falemi, care este accidentat, a inceput alergarile, el pregatidu-se separat de restul colegilor sai, in timp ce Radoi, care a parasit terenul in partida cu Petrolul Ploiesti pe targa, s-a antrenat normal si poate juca in meciul de astazi.

FC Brasov – Inter Milano

FC Brasov va juca astazi, de la ora 17.00, in propriul fief, cu Internazionale Milano, intr-un meci contind pentru mansa a doua a primului tur al Cupei UEFA. Aceasta partida va fi transmisa in direct de TV Romania 1. FC Brasov a fost invinsa in prima mansa cu scorul de 3-0 de formatia Inter Milano, golurile italienilor fiind marcate de Dalmat (’23), Kallon (’31) si Di Biagio (’41).

Delegatia echipei italiene Internazionale Milano a sosit marti, in jurul orei 17.15, pe Aeroportul International Otopeni. Echipa italiana a plecat spre Brasov cu trei autocare, delegatia cazindu-se la hotelul Ruia, care apartine atacantului oltean al Valenciei, Adrian Ilie. Fotbalistii Okan Buruk, Alvaro Recoba, Hakan Sukur, Christian Vieri si Sergio Conceicao nu au facut deplasarea in Romania deoarece sint accidentati.

Componentii formatiei italiene au spus ca partida cu FC Brasov va fi dificila. „Va fi un meci greu. Nu am venit aici la plimbare, ci pentru a juca la adevarata noastra valoare. Sper sa invingem si sa ne calificam“, a spus atacantul brazilian Ronaldo, care a revenit de curind pe teren dupa o perioada lunga de repaus impusa de o accidentare la genunchi. Stephane Dalmat a apreciat ca echipa FC Brasov a prestat un joc bun in partida tur, de la Trieste. „Probabil ca pe teren propriu ne va crea mai multe probleme“, a afirmat Dalmat.

Grasshopper – Dinamo

Dinamo Bucuresti va juca astazi, de la ora 20.00, in deplasare, cu echipa elvetiana Grasshopper Zürich, partida contind pentru mansa secunda a primului tur al Cupei UEFA. Acest meci va putea fi urmarit in direct la TV Romania 1. „Ciinii rosii“ au pierdut pe teren propriu, cu scorul de 1-3, partida tur cu Grasshopper, pentru dinamovisti marcind Mihalcea (’84-p), in timp ce golurile elvetienilor au fost inscrise de Chapuisat (’28), Nwaruawry (’81) si Nunez (’87).

Practic, rezultatul inregistrat la Bucuresti a limpezit in buna masura soarta calificarii, pentru ca este greu de presupus ca dinamovistii vor reusi sa-i „pacaleasca“ pe elvetieni chiar la Zürich. Mai mult, Ion Marin se confrunta cu probleme mari in linia ofensiva, fostul jucator al Universitatii, Claudiu Niculescu, fiind indisponibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS