16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Am scapat ieftin

Divizia A. Etapa a 7-a

Universitatea – Rapid 2-2

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 12.000

• Au marcat: Stoican (‘7), V. Iacob (’87) / Maldarasanu (’23), Perja (’61).

• Universitatea: Preda 8 – Stoican (cpt.) 6,5, Craciunescu 5,5 Naicu 5 (’70, C. Dobre 5), Baldovin 5 – Domocos 5 (’55, Grigorie 5,5), Burca 5,5, Danciu 6, D. Rednic 5 (’77, V. Iacob 6,5) – Barcauan 5, I. Savu 5. Antrenor: M. Bondrea.

• Rapid: Dolha 7 – D. Chirita 7,5, Mutica 6,5, N. Stanciu 7, Iencsi (cpt.) 7, Perja 7 – Maldarasanu 7,5, Schumacher 7 (’85, I. Voicu), Soava 7,5 (’81, Bogdanovici), Rat 7 – R. Nita 6,5 (’73, Bratu 6). Antrenor: V. Hizo.

• Au arbitrat: S. Altmayer 6 – Al. Nicolae 6,5, Cr. Nica 6,5. Rezerva: M. Mititel.

• Observatori: V. Alexandru, P. Abrudan.

• Avertismente: Burca, Iacob, Danciu / Mutica, Perja, D. Chirita.

• Eliminari: Burca (’74) / Iencsi (’58).

Filmul golurilor: 1-0, min. 7: Stoican a patruns pe dreapta, i-a driblat pe N. Stanciu si Perja si a sutat imparabil la coltul lung; 1-1, min. 23: centrarea de pe dreapta a lui D. Chirita este reluata, cu capul, de Maldarasanu; 1-2, min. 61: la un corner executat de Rat, Perja a fructificat cu toata opozitia lui Preda; 2-2, min. 87: V. Iacob, cu o foarfeca spectaculoasa, restabileste egalitatea.

Marian Bondrea, desi n-a marturisit-o, s-a temut de intilnirea cu fostul lui secund de la Inter Sibiu, Viorel Hizo. Temerea era absolut fireasca. Rapidul lui Hizo venea la Craiova din postura de lider si fara nici o infringere in acest campionat. In Cupa UEFA, giulestenii au facut 0-0 pe „Parc des Princes“, acolo unde Universitatea (cu Bondrea la timona) incasase patru goluri in urma cu opt ani. Dar cel mai important argument este faptul ca Rapidul a suferit in acest sezon citeva mutatii benefice. Craiova? Fara suparare, dar diferenta de valoare dintre Rapid si Universitatea a fost destul de vizibila simbata. N-au nici o vina D. Rednic, Baldovin et. comp. ca jocul Universitatii nu le ofera suporterilor satisfactie totala. Vinovatul de valoarea lotului craiovean este cel care „dirijeaza“ totul din Bucuresti…

Este adevarat ca simbata, in minutul 88, ar fi putut fi 3-2 pentru Universitatea (Barcauan a irosit o rara oportunitate), dar tot asa de adevarat e ca s-ar fi putut intimpla sa fie si 1-3, chiar 1-4! Preda a fost salvatorul nostru in cel putin trei uriase ocazii irosite de Nita (’45), Soava (’79), Bogdanovici (in prelungiri). Adaugati sutul lui Soava din 7 m peste transversala (‘2), gafa de autogol a lui Naicu (’12), ocazia lui Maldarasanu (’19), oportunitatea lui Bogdanovici si Schumacher (’82), golul anulat lui Bratu (’83) si aveti statistica fortei ofensive a rapidistilor. Au fost momente cind Universitatea parea un boxer la pamint! Tot adevarat este faptul ca la scorul de 1-1, la un contact intre Danciu si Mutica, craiovenii au solicitat penalti, dar S. Altmayer a lasat jocul sa continue desi s-ar fi putut acorda 11 m, existind acoperire regulamentara. Repriza a doua a fost mai agitata, cu un final pe contre. Iencsi a fost eliminat in minutul 58 de pe teren (se pare ca pentru injurii), dar oltenii nu au profitat de omul in plus. Dimpotriva, peste doar trei minute, la un corner, fundasul Perja inscrie, 1-2!

Cu un om in plus, la acest scor este introdus in teren un aparator (C. Dobre), apoi cind echilibrul de forte se restabileste (Burca fiind eliminat), intra un atacant (V. Iacob). Inspirata aceasta ultima inlocuire, „Janker“ reusind egalarea. Cam asa s-a scris istoria unui meci in care oltenii, chiar daca n-au fost invinsi, au aratat, in unele momente, multe deficiente. Spre norocul nostru, Hizo nu i-a putut folosi simbata pe liderii sai de echipa, Pancu si Sabau. Cu ei in teren, nu stim cum ne-am fi descurcat…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS