19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci cu scintei pe „Ion Oblemenco“

Meci cu scintei pe „Ion Oblemenco“

• Daca vor trece cu bine de acest meci, oltenii vor face uitate toate supararile din acest inceput de campionat • Peste doua saptamini, alb-albastrii vor da piept in propriul fief cu Dinamo • Gabi Vochin revine in lotul craiovenilor, la schimb cu Angelo Alistar • Suporterii din Banie s-au pregatit cum se cuvine pentru a-i intimpina pe giulesteni

Divizia A, etapa a 7-a

Universitatea – Rapid

• Stadion „Ion Oblemenco“, simbata, ora 17.00 (Pro TV, in direct), intrarea generala – 30.000 de lei.

• Formatii probabile:

Universitatea: Preda – Stoican, Craciunescu, Naicu, Baldovin – Grigorie, Danciu, Burca, D. Rednic – Domocos, Iacob. Antrenor: M. Bondrea.

Rapid: Dolha – D. Chirita, Iencsi, Stanciu, Perja, Rat – Maldarasanu, Soava, Schumacher – Pancu (Bogdanovici), Sumudica. Antrenor: V. Hizo.

• Vor arbitra: S. Altmayer – Al. Nicolae, Cr. Nica. Rezerva: M. Mititel.

• Observatori: V. Alexandru, P. Abrudan.

Rapidul este pe val, cum se spune. In campionat se afla pe primul loc, la trei puncte de Steaua si Gloria, iar dupa meciul tur de pe „Parc des Princes“, giulestenii au un moral deosebit de bun. Elevii vulcanicului Hizo au reusit marti seara sa-si entuziasmeze sponsorii si suporterii, inclusiv dusmanii. Ei sint insa constienti ca in Cupele Europene un 0-0 este un rezultat periculos. Universitatea a terminat tot cu 0-0 meciul tur cu Benfica Lisabona din semifinalele Cupei UEFA (1982/1983). Si mai departe va amintiti desigur ce a fost in retur…

Astazi, rapidistii trebuie sa se concentreze asupra competitiei interne, adica sa faca fata ambitiei oltenilor. Hizo et comp. au un obiectiv foarte clar pentru derbiul de pe „Ion Oblemenco“: „Este un meci extrem de dificil. Nu avem voie sa pierdem locul unu!“ (V. Hizo). Fata de ultimele doua meciuri oficiale (cu FCM Bacau si Paris SG), Hizo nu-l poate folosi astazi pe Nelutu Sabau (leziune fibrilara la piciorul sting), dar nici situatia golgheterului campionatului dupa primele sase etape, Daniel „Super“ Pancu, nu este clara. Entorsa de glezna „achizitionata“ pe „Parc des Princes“ il dadea incert ieri-dimineata pe Pancu. De fapt, Hizo a declarat ca pe linga cei doi (Sabau si Pancu) ii are accidentati (incerti) si pe Soava si Perja. Chestionat asupra acestei declaratii a lui Hizo potrivit careia Rapidul ii are accidentati pentru meciul de astazi pe cei patru titulari amintiti mai sus, Bondrea a spus: „Astea sint, cum sa spun, si «jocuri». Sa vedem daca-i chiar asa. In teorie e asa, sa vedem daca se va adeveri si in practica. Inteleg ca singurul accidentat ar fi doar Sabau“. Se pare ca acesta este adevarul.

Altfel, toate declaratiile oficiale venite dinspre Giulesti vorbesc la unison despre dorinta Rapidului de a demonstra si pe „Ion Oblemenco“ ca formeaza, intr-adevar, o formatie de top a campionatului. Tocmai de aceea, „Sumi“ (incaltat pentru meciul din Banie cu ghete de joc identice cu cele ale lui Ronaldo si cu care crede ca va marca un gol pe „Ion Oblemenco“) si compania nici nu concep ca cele trei puncte sa nu treaca in zestrea lor.

De cealalta parte, oltenii par pusi pe fapte mari. Acel 1-0 administrat Ceahlaului, coroborat cu primele incasate pentru cele doua victorii (cu FC Brasov si Ceahlaul), dar mai ales cu orgoliul oltenesc, face ca astazi Rapidul sa aiba viata grea. Avea dreptate Catalin Craciunescu zilele trecute: „Meciul cu Rapidul este adevaratul examen al Universitatii. Acum se vede valoarea“. Toate celelalte evenimente din aceste sase etape (semiesecul de acasa cu FC Brasov, evolutiile sterse de la Ploiesti si Steaua, meciurile cu cintec de la Piatra Neamt si cel cu Bistrita) pot fi sterse cu buretele si uitate daca astazi batem Rapidul, iar peste doua saptamini, pe Dinamo!

Si astfel „gurile rele“ ar fi obligate sa recunoasca ca Universitatea revine in plutonul fruntas al fotbalului romanesc prin valoarea demonstrata in teren. Si atunci, nici presa nu va mai scrie „frectii“ – cum s-a exprimat „plastic“ antrenorul Bondrea la ultima conferinta de presa – ci numai de bine, iar stadionul va fi plin. Ce va fi astazi? Gazdele au prima sansa, asta daca ne gindim chiar si numai la faptul ca oltenii evolueaza acasa.

Rapidistii au jucat marti la Paris, iar LPF nu le-a aprobat aminarea meciului de astazi cu Universitatea. Bondrea a avut la conferinta de presa o remarca originala: „Ce efort au facut rapidistii la Paris? Au jucat 90 de minute. Noi nu ne-am antrenat 90 de minute? Ba chiar 120 de minute, adica am facut poate un efort mai mare decit ei la Paris! Ei chiar au avut bucuria ca au vizitat Parisul, s-au plimbat cu avionul, au mai facut si cumparaturi…“. Despre prima de 3.500 de dolari pe care ar urma s-o primeasca fiecare jucator oltean in caz de victorie (de la Netoiu si, se pare, Dinamo), un oficial oltean a spus ieri: „Sint speculatii ale presei“.

Altfel, Gabi Vochin va reveni la Universitatea zilele acestea, el fiind cedat alb-albastrilor la schimb cu Alistar. Informatia a fost confirmata de antrenorul Ceahlaului, Florin Marin.

Rapidistii au sosit ieri cu Intercity-ul la Craiova, cazindu-se la hotelul „Bavaria“. Paul Cazan, director tehnic, a declarat: „Rapidul vrea ca si pe «Ion Oblemenco» sa continue evolutiile bune din ultima perioada (campionat, Cupa UEFA), sa faca insa un joc foarte bun. In consecinta, sa nu pierdem cu Universitatea, iar punctele obtinute la Craiova sa ne mentina actuala pozitie din clasament“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS