19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomania vizeaza mentinerea in Grupa Mondiala

Romania vizeaza mentinerea in Grupa Mondiala

Tenismanul roman Adrian Voinea, numarul 99 in clasamentul ATP, va juca astazi, de la ora 16.00, cu Bohdan Ulihrach, numarul 29 ATP, in primul meci de simplu al intilnirii de Cupa Davis dintre Romania si Cehia, care se disputa la Prostejov, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Festivitatea de tragere la sorti a meciurilor din cadrul intilnirii Cehia – Romania a avut loc ieri in sala de casatorii a Primariei din Prostejov.

In cealalta partida de simplu a primei zile, Andrei Pavel, numarul 24 ATP, il va intilni pe Jiri Novak, numarul 36 mondial. In meciul de dublu, care este programat miine, de la ora 15.00, Romania va fi reprezentata de perechea Andrei Pavel / Gabriel Trifu, in timp ce pentru Cehia vor juca Jiri Novak si David Rikl, finalisti in acest an la turneul de la Wimbledon si clasati pe locul al treilea al ierarhiei mondiale de dublu. Duminica, in ultima zi a intilnirii, Pavel va juca, de la ora 14.00, contra lui Ulihrach, iar Voinea se va confrunta cu Novak.

Reprezentiva Romaniei joaca pentru a sasea oara consecutiv barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Cehia, care a mostenit oficial palmaresul Cehoslovaciei, este singura natiune care a fost prezenta an de an in Grupa Mondiala a Cupei Davis, incepind cu 1981, de cind a fost adoptat formatul cu 16 echipe.

Programul intilnirilor din barajul pentru accederea in Grupa Mondiala este urmatorul: Argentina – Belarus (la Cordoba), Belgia – Maroc (la Liege), Cehia – Romania (la Prostejov), Ecuador – Marea Britanie (la Guayaquil), Italia – Croatia (la Roma), Slovacia – Chile (la Presov), Spania – Uzbekistan (la Albacete). Meciul dintre India si SUA a fost aminat pentru perioada 12-14 octombrie. Echipele care vor cistiga aceste intilniri vor promova in Grupa Mondiala a Cupei Davis, in timp ce invinsele vor retrograda in Grupa I valorica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS