25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAgenti de securitate la bordul aeronavelor Tarom

Agenti de securitate la bordul aeronavelor Tarom

La bordul tuturor aeronavelor companiei Tarom care efectueaza curse pe relatiile New York, Montreal, Tel Aviv, precum si spre destinatiile din Orientul Mijlociu, se afla agenti de securitate, au declarat ieri surse din cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei. Fiecare agent de securitate are instructiuni precise, menite sa previna eventualele evenimente care ar putea sa apara pe parcursul zborului. Acestia au ca sarcini controlul calei aeronavei inainte de incarcarea al bagajelor si verificarea suplimentara a legitimatiilor de acces al personalului care deserveste aeronava. De asemenea, agentii trebuie sa efectueze un control de securitate al aeronavei, atit in exteriorul acesteia, cit si in interior. Masurile de securitate aplicate zborurilor Tarom prevad, totodata, verificarea personalului de la catering (aprovizionarea aeronavei cu alimente si alte produse destinate comercializarii la bord), a tehnicienilor si a personalului de deservire. Legitimatiile acestora vor fi controlate in vederea stabilirii valabilitatii respectivelor documente si pentru justificarea prezentei la aeronava a personalului de deservire de la sol. Intre sarcinile suplimentare impuse in aceasta perioada figureaza si controlul integritatii sigiliilor aplicate containerelor catering. In aeroporturile Bucuresti si Timisoara, pasagerii sint informati, prin anunturi repetate, sa nu pastreze, in bagajele de mina, obiecte taioase, de tip cuter, briceag, forfecuta, cleste. Astfel de obiecte pot fi transportate numai in bagajele care sint depozitate in cala avionului.

Tot in aeroporturi, in cazul bagajelor inregistrate cu jumatate de ora inainte de deschiderea ghiseelor check-in, care omologheaza biletul de zbor, este prevazuta verificarea benzii pe care ruleaza bagajele. In acelasi timp, este intocmita o lista a hamalilor, care include numele celor care incarca banda rulanta si cala avionului cu bagaje. Hamalii insisi sint controlati corporal, iar incarcarea bagajelor in carucioare se va realiza in prezenta inspectorilor de securitate, care le vor insoti pina la avion.

Destinatiile din Orientul Mijlociu spre care opereaza compania Tarom sint Amman (Iordania), Cairo (Egipt), Damasc (Siria), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Kuweit, Ryadh (Arabia Saudita), Tel Aviv (Israel). De asemenea, Tarom efectueaza curse si spre Istanbul (Turcia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS