5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDivizia C, seria a IV-a, etapa a 5-a

Divizia C, seria a IV-a, etapa a 5-a

Pan Group Armata : Rulmentul Alexandria 2:2

Meciul dintre Pan Group Armata Craiova si Rulmentul Alexandria si-a meritat titulatura de derbi al seriei a IV-a a Diviziei C, cele patru goluri inscrise si numeroasele faze spectaculoase incalzindu-i la propriu pe cei peste 400 de spectatori care au fost prezenti pe stadionul din Valea Fetii. Doar brigada de arbitri condusa de S. Muntean (Tirgu Mures) nu s-a ridicat la pretentiile acestei partide, cei trei „cavaleri“ demonstrind pe tot parcursul intilnirii ca au o „afectiune“ ciudata fata de oaspeti.

Partida a inceput furtunos si, in minutul zece, craioveanul Raicea a deschis scorul cu un lob de la 12 metri peste portarul B. Ciobanu. Oaspetii au revenit imediat si au egalat in minutul 16 prin N. Mitroi care, nemarcat in mijlocul careului mare, a sutat imparabil. Dupa numai opt minute, „centralul“ S. Muntean a apreciat ca Tanasie l-a faultat in careu pe Cojocaru, iar lovitura de pedeapsa acordata a fost transformata cu siguranta de acelasi Cojocaru. Scorul la pauza a fost 2-2, oltenii egalind dintr-un penalti executat impecabil de Chivu (’43).

Dupa pauza, jucatorii craioveni au cedat initiativa, permitindu-le oaspetilor sa atace in valuri si sa-si creeze numeroase ocazii de gol, irosite insa de Fl. Mitroi (’53), N. Mitroi (’64), I. Ciobanu (’70), Miruta (’79) si M. Cristescu (’90). De altfel, la sfirsitul meciului, antrenorul oltenilor, Jean Georgescu, a recunoscut ca Pan Group Armata a avut unele probleme la nivelul apararii, datorate in principal improvizatiilor care au fost folosite in acest compartiment din cauza numeroaselor accidentari. Jean Georgescu a mai spus ca echipa sa nu face o tragedie din acest rezultat de egalitate, deoarece a jucat in compania principalei favorite din seria a patra la promovarea in Divizia B.

Sa mentionam ca Rulmentul Alexandria a jucat in inferioritate numerica ultimele zece minute ale partidei, N. Mitroi fiind eliminat dupa ce a primit cel de-al doilea cartonas galben, si ca, in urma unui contact cu un adversar, Turcila s-a accidentat destul de grav (’58), si a fost transportat la spital.

Pan Group Armata a aliniat in partida de simbata urmatoarea formatie: Irimin – Tanasie, Negrea, Ghita – Dinu, Pantelimon, Surcel (’54, Grigore), Stanculescu, Raicea – Turcila (’58, Velica), Chivu (’85, Burghiu). Antrenorul oaspetilor, Ion Stancu, a utilizat urmatorii jucatori: B. Ciobanu – Doicaru, Cr. Ciobanu, Miruta, Lixandru (’46, I. Ciobanu), Tudor – N. Mitroi, Fl. Mitroi, M. Cristescu – Cr. Gheorghe (’85, Preda), Cojocaru (’90, D. Popescu).

Dunarea Calafat : Juventus Bucuresti 1:2

Prudenta pe care o afisa tehnicianul echipei din Calafat, Marian Bicu, inaintea meciului cu Juventus s-a dovedit a fi intemeiata, formatia bucuresteana fiind o nuca prea tare pentru „dintii de lapte“ ai fotbalistilor olteni. Juventus Bucuresti este o echipa matura, cu jucatori care au evoluat multi ani in Divizia B, avind sanse reale de a promova la sfirsitul acestui sezon. Elevii lui Marian Bicu au controlat aproape in totalitate meciul si au deschis scorul inca din minutul trei prin Coltatu, care a transformat o lovitura de la 11 metri. Bucurestenii au egalat in minutul 17 dintr-o lovitura libera si au reusit sa pastreze acest rezultat pina la pauza, in ciuda faptului ca jucatorii calafeteni au trimis de doua ori balonul in bara. Si cum ocaziile se razbuna, in loc de 3-1 pentru Dunarea, scorul a devenit, in minutul 55, 2-1 in favoarea Juventusului si asa a ramas pina la sfirsitul jocului, in ciuda „asalturilor“ disperate ale fotbalistilor olteni. La sfirsitul meciului, Marian Bicu a spus ca doar datorita conjuncturii formatia sa s-a aflat la un moment dat in fruntea clasamentului si ca adevarata valoare a unei echipei nu se cunoaste cu siguranta decit dupa ce va intilni toate celelalte formatii din serie.

Dunarea: Combei – Pasarica (’46, A. Corneanu), Dorobantu, Cita, E. Corneanu – Dita, Iancu, Coltatu, Baltaretu (’75, Marghidan) – Chiva, Epure (’60, Carsin).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS