21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii pleaca in Grecia

Craiovenii pleaca in Grecia

Echipa feminina de volei asteapta implinirea promisiunilor

La invitatia clubului Makedonikos din Salonic (unde evolueaza, in echipa de handbal, Burcea, fiica presedintelui CS Universitatea), U Pro Volei Craiova va efectua un turneu de pregatire in perioada 16-30 septembrie. Delegatia olteana pleaca duminica spre Grecia, prima oprire fiind la Orestiada. Luni si marti (17 si 18 septembrie), craiovenii vor juca primele doua amicale cu puternica echipa din Orestiada, participanta in Cupele Europene. Apoi, intre 20 si 30 septembrie, cartierul general al oltenilor va fi in Salonic, aici U Pro Volei urmind a disputa citeva meciuri de verificare cu formatii cunoscute din Salonic: Paok, Aris, Iraklis si Makedonikos. Lotul deplasat de conducerea tehnica a oltenilor in Grecia este urmatorul: Olteanu, Birau, Lica, Dragusin, Stancu, Harabagiu, Briscan, Parpala, Oprisor, Stas si Radulescu, ultimul a fost jucator in Franta plecat de la Dinamo. N-ar fi exlusa si plecarea in acest turneu pentru a fi testat si a unui jucator rus, Kavalenko, dar acesta, are unele probleme in privinta vizei de Grecia. Ieri dupa-amiaza oltenii au revenit de la Sibiu, unde au efectuat un stagiu de pregatire, astazi (ora 18.00) avind programat un ultim antrenament la Sala Sporturilor din Craiova.

Dupa toate probabilitatile, managerul general al U Pro Volei, Constantin Chitigoi, nu va insoti echipa in acest turneu, el raminind in Bucuresti pentru rezolvarea unor probleme (transferari etc.). Oarecum surprinzatoare aceasta problema, din moment ce Constantin Chitigoi a anuntat ca este antrenor si manager, iar turneul din Grecia este unul al clarificarilor in privinta echipei, fiind ultimul premergator campionatului. Din delegatia olteana fac parte, pe linga cei doi antrenori (Stancu si Pascu), si trei insotitori: Rinderiu (decan FEFS), Gongu (Fundatia Pro Volei) si Burcea (presedinte CSU).

In privinta viitorului formatiei feminine Universitatea, retrogradata in sezonul trecut in Divizia B, nu sint deocamdata semne reale ca toate promisiunile si declaratiile facute de unii oameni de afaceri olteni se vor si implini. Initiative exista, dar deocamdata nici macar taxa pentru aprobarea Fundatiei „Volei Club Craiova“ nu a fost platita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS