5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCine pe cine salveaza?

Cine pe cine salveaza?

• Toata lumea se intreaba daca Gheorghe Stefan il va salva pe Bondrea cum a facut si in sezonul trecut cu Florin Marin • Sava si Cezar Dinu sint accidentati, Dragomir a jucat la tineret, iar Alistar a dezertat

Divizia A, etapa a 6-a

Ceahlaul – Universitatea

• Stadion „Ceahlaul“, simbata, ora 17.00.

• Formatii probabile:

Ceahlaul: Lefter – Vochin, M. Ionescu, Avadanei – C. Ilie, Rosoaga, T. Serban, Piclesan, Banceu – Solomon, Axinia. Antrenor Fl. Marin.

Universitatea: Preda – Stoican, Craciunescu, Naicu (Baldovin), D. Rednic (C. Dobre) – Grigorie, Burca, Danciu, Suleap – Domocos, I. Savu. Antrenor Marian Bondrea.

• Vor arbitra: Marcel Lica – Marian Toader (ambii din Constanta), Pavel Gheba (Tulcea). Rezerva: Gabriel Caloian (Buzau).

• La tineret: Ceahlaul – Universitatea 0-0. Universitatea (antrenor, Aurel Beldeanu): Banica – Papa, Toma, Pancu, Dragomir – I. Matei, Stanciuca, Cimpoieru, L. Matei – Plesan, Frunza. Au mai jucat: Balaci, Nedelica, Bica, Curteanu, Virtosu.

Un cunoscut senior editor scria dupa meciul Universitatea – FC Brasov (0-0): „Intr-un imens stadion golas, trist ca o epava de transatlantic, Craiova a mai dat o proba de neputinta“. Si Ion Cupen a incheiat: „Craiova a ajuns un kitsch. Ca un Brancusi fals…“. La o prima lectura a acestei afirmatii, suporterul vechi (dar nu si invechit) al Universitatii s-ar putea supara. Privind cu realism ultimii ani, ii va da dreptate insa cronicarului. Oficialii craioveni, la fiecare inceput de sezon, anunta, cu pompa, obiectivele, acum fiind accederea in cupele europene. Oltenii au inceput in tromba campionatul (4-0 cu Gloria Bistrita), apoi au punctat la impresie artistica, au obtinut trei puncte cu fosta echipa a lui Bondrea (FC Arges) si au sfirsit prin a dezamagi cu FC Brasov.

Surprinzatoare sint insa problemele actuale de la echipa: accidentati, fugiti, maziliti. In plus, si fara bani. „Prime se dau daca echipa se claseaza pe un loc cuprins intre 1-8“, spunea deunazi antrenorul Bondrea. Regulamentul de ordine interioara al oltenilor cuprinde destule clauze care ii pot lasa fara bani pe fotbalisti. „Unii nu merita banii din contracte“, zicea un apropiat al oltenilor.

Adevarul este, ca de obicei, la mijloc. Faptul ca Gigi Netoiu et comp i-au „exilat“ din Banie pe Prunea, Cristescu, Neagoe, Batrinu, Papura, Gabi Popescu, Niculescu si nu au fost adusi fotbalisti peste valoarea acestora dovedeste ca interesul actionarului este altul decit cel declarat. Adevaratele sperante ale Universitatii sint acum la Rocar si, cine stie, unde vor poposi in viitor. Apoi, schimbarile dese ale conducerii tehnice. Consecintele acestui original management? De vreo trei ani luptam sa evitam retrogradarea.

Astazi, la Piatra Neamt, cei doi antrenori – Florin Marin si Marian Bondrea – asteapta cu interes meciul la care se pare ca va fi prezent si „Comandantul“. Partida aceasta are o incarcatura aparte. Teoretic, ea este deschisa oricarui rezultat, iar consecintele meciului pot fi variate, chiar surprinzatoare. „Ne asteapta un meci dificil cu Ceahlaul“, declara Marian Bondrea, imediat dupa acel 0-0 cu FC Brasov. „Va fi o partida foarte dificila cu Universitatea“, ne spunea miercuri Florin Marin. Ceahlaul are -1 la „adevar“, Universitatea are -2, iar in etapa a 7-a craiovenii ar urma sa intilneasca pe „Ion Oblemenco“, pe cea mai in forma echipa a momentului, Rapid. Rapidistii au solicitat aminarea acestui derbi, insa LPF nu le-a aprobat. Oricum, viata grea pentru Marian Bondrea… Febra meciului de la Piatra Neamt i-a cuprins pe toti oficialii olteni, dar cum acestia au intrat in „silenzio stampa“ (ca si antrenorul), nu putem consemna declaratii oficiale. Si atunci, sa dam crezare zvonurilor?

Acestia pretind ca iesim din birlogul lui Pinalti neinvinsi si ca n-ar fi exclusa chiar o victorie! Probabil ca acesti zvoneri se gindesc la momentul din turul campionatului trecut cind, dupa rusinea de la Prilep, oltenii si-au impacat suporterii printr-o victorie la Ceahlaul. Dar cum Gigi Netoiu este preocupat de alte afaceri in fotbal (revenirea la Dinamo), partida de la Piatra Neamt poate fi una a oricarei variante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS