13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe cine deranjeaza Cristescu?

Pe cine deranjeaza Cristescu?

Universitatea s-a descotorosit in graba de Silvian Cristescu, imediat dupa ce Gigi Netoiu si Florin Marin au poposit in Banie. Practic, cei doi „strategi“ au sters in acel moment ultimii zece ani din viata echipei oltene, perioada in care Cristi demonstrase cu virf si indesat ca este devotat pina la fanatism culorilor alb-albastre.

Mai mult, consiliat de George Ilinca, Gigi Netoiu nu i-a permis fotbalistului emblema al Universitatii nici macar sa isi aleaga destinatia dorita. Pentru ca atunci, ranit sufleteste tocmai de conducatorii singurului club pe care l-a iubit si il va iubi vreodata, Cristescu nu prea era tentat sa paraseasca tara si avea oferte nenumarate, inclusiv de la actuala echipa campioana, Steaua Bucuresti. Dezlegare insa nu a obtinut decit pentru Dynamo Berlin, o echipa modesta pentru valoarea indiscutabila a fotbalistului oltean.

Cunoscindu-l bine pe fostul capitan al Universitatii, am fost convinsi ca el nu va rezista mai mult de un an peste hotare. Si iata ca, recent, cind a venit oferta Extensivului, Cristi nu a stat pe ginduri si a revenit acasa, in Banie, acceptind sa joace chiar si in Divizia B. Sosirea lui Cristescu in Parcul Romanescu a insemnat ceva extraordinar. Valoarea echipei a crescut enorm si imediat Extensiv a inceput sa domine clar ostilitatile din seria a doua.

Dar pentru ca in Banie atunci cind ceva merge bine apar imediat nemernici care sa puna bete in roate, parcursul perfect al celor de la Extensiv, cu Cristescu la timona, i-a deranjat enorm pe unii. Se spune ca, la un moment dat, Universitatea era tentata sa ceara Extensivului citeva sute de mii de dolari, invocind anumite clauze din contractul de transfer al lui Silvian de la echipa alb-albastra la Dynamo Berlin. Culmea, deci, este vorba de aceeasi conducere care a afirmat ca a preferat sa-l ofere gratis pe Claudiu Niculescu celor de la Dinamo Bucuresti si care, atunci cind FRF i-a oferit atacantul pe tava permitindu-i eventual sa-l revinda, dar pe bani, a sarit ca arsa, spunind ca nici nu vrea sa auda de asa ceva!

Am scris aceste rinduri, pentru ca Silvian Cristescu merita sa fie lasat in pace. Toata viata, fotbalistul a fost corect fata de Universitatea, ceea ce nu s-a prea intimplat si in sens invers. Este adevarat, chiar si acum, la 31 de ani, Cristi demonstreaza ca are o cota imensa in conditiile in care Universitatea plinge dupa un adevarat lider de echipa si joaca penibil. Dar asta nu inseamna ca Netoiu ar avea dreptul sa-si burduseasca portofelul pe spinarea lui Cristescu, un fotbalist care a oferit Universitatii mult mai mult decit a primit in schimb. Sa speram insa ca, in cele din urma, intentia Universitatii de cere bani in schimbul lui Silvian Cristescu nu a fost decit o gluma proasta. Pentru ca altfel, scandalul va fi imens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS