10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGeorge Copos a oficializat despartirea de Rapid

George Copos a oficializat despartirea de Rapid

Prerogativele presedintelui Comitetului Director al FC Rapid Bucuresti, functie din care George Copos s-a retras, vor fi preluate de membrii acestui organ de conducere. In sedinta Adunarii Generale a Actionarilor clubului Rapid, George Copos si-a mentinut decizia de a se retrage din functia de presedinte al Comitetului Director al gruparii rapidiste, mentionind insa ca va ramine alaturi de formatia giulesteana.

George Copos a anuntat pe 28 august ca demisioneaza din functia de presedinte al Comitetului Director al FC Rapid, deoarece demersurile pe care le-a facut pentru „intronarea legalitatii si moralitatii in fotbalul romanesc“ nu au avut succes. FC Rapid a trimis pe 23 august o scrisoare deschisa presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, in care atragea atentia asupra situatiei dezastruoase a fotbalului romanesc, „macinat de coruptie, abuzuri si ilegalitati“. Oficialii rapidisti i-au acuzat pe „unii oameni de fotbal“ care au ajuns sa faca legea in fotbal, incalcind legile tarii si regulamentele fotbalistice. De asemenea, clubul giulestean a contestat transferul jucatorului Tiberiu Ghioane de la FC Rapid Bucuresti la FC Tractorul Brasov si apoi la Dinamo Kiev, considerindu-l ilegal.

Rapid a inaintat un apel la FIFA in cazul jucatorului Tiberiu Ghioane. Clubul din Giulesti a depus pe 31 iulie 2000, la Federatia Romana de Fotbal, contractul de transfer al lui Ghioane de la Tractorul Brasov la gruparea bucuresteana. Ghioane a plecat, pe 3 iulie, la formatia Dinamo Kiev, dupa ce cu o zi inainte presedintele clubului Tractorul Brasov, Paul Enache, a depus la FRF un contract prin care il legitima la gruparea pe care o conduce, in urma unei dezlegari primite de la clubul giulestean. Comitetul Executiv al FRF a analizat pe 4 iulie memoriul depus cu o zi inainte de UFC Rapid si a decis ca jucatorul Ghioane apartine gruparii feroviare, anulind legitimarea acestuia la Tractorul. Enache a contestat aceasta decizie, iar Comisia Juridica i-a convocat, pe 18 iulie, la sediul FRF, pe reprezentantii celor doua cluburi. Pe baza declaratiilor date de presedintele Comitetului Director al UFC Rapid, de antrenorul secund al echipei giulestene, Marian Rada, de presedintele Tractorului Brasov, Paul Enache si de oficialul brasovean Ioan Hinda, Comisia Juridica a intocmit o nota pe care a inaintat-o Comisiei de Apel, care a decis ca jucatorul Tiberiu Ghioane a fost transferat definitiv de la UFC Rapid la gruparea brasoveana, hotarire mentinuta de Comitetul Executiv al FRF, pe 24 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS