22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Fara pasi gresiti

La conferinta de presa de joi, Marian Bondrea a rememorat un moment din istoria meciurilor directe dintre Universitatea si FC Brasov, adversarul de astazi, petrecut in campionatul 1972/1973: „Brasovul chiar ne-a scos din buzunar primul titlu de campion. Cu un meci egal cu ei, acasa pe «Central», Universitatea ar fi iesit campioana. Nu s-a intimplat asa, a fost 0-1… Ca jucator, am aceasta amintire neplacuta.“ Asta se intimpla in urma cu aproape trei decenii (in 1973), Dinamo cistigind atunci campionatul la egalitate de puncte cu Universitatea. Bondrea nu mai e pe teren, ci pe banca, si a avut destule meciuri, ca antrenor, cu FC Brasov (actuala denumire, din 1990). Statistica arata ca traditia este de partea Universitatii, inclusiv in ultimii ani. Altfel, oricit ar incerca sa uite, Craiova tot se intoarce la etapa precedenta, cind a pierdut la Ploiesti, oltenii „punctind“ doar la impresia artistica.

„Cu FC Brasov, echipa participanta in UEFA, trebuie sa punctam la toate capitolele si, in consecinta, sa cistigam. Ca sa folosesc un termen destul de uzitat, sa fim pragmatici. Suporterii, pe buna dreptate, vor (si) spectacol, insa victorie cu orice pret. Speram sa nu-i dezamagim, desi meciul nu este usor“, spunea deunazi un jucator al Universitatii. Avind ca obiectiv trasat de conducere accederea intr-o cupa europeana, oltenii au nevoie neaparat de trei puncte, desi campionatul e doar la inceput. Brasovenii vin in Banie cu aerul superior de participanti in Cupa UEFA, Andrasi, Bodea, Cocan et comp. dind piept, saptamina viitoare, cu Inter Milano! Ca atare, pentru elevii lui Adrian Hirlab, acest meci de la Craiova este considerat si un fel de repetitie pentru intilnirea de la Trieste. Iar noi nici macar cu Pobeda Prilep n-am mai jucat! In plus, brasovenii vin in Banie dupa victoria cu 1-0 asupra Bacaului, aflindu-se pe locul sapte (+1 la „adevar“). Vascko nu este refacut, iar Stere, suspendat. Ilie Viju, purtatorul de cuvint al „stegarilor“, a spus: „FC Brasov vine la Craiova cu obiectivul marturisit de a face un meci bun, adica sa obtina si un rezultat bun. Este o partida in deplasare, astfel incit este considerata si ca o utila repetitie pentru partida cu Internazionale“. Dupa toate probabilitatile, brasovenii – sositi aseara in Banie – vor avea si sustinatori ai „Forza Carpatica“.

Dincolo de miza data de lupta pentru puncte si de orgoliile firesti, partida este importanta si pentru ambii antrenori. Hirlab ar vrea sa plece la Trieste fara sa cunoasca infringerea in Banie, incercind sa-l convinga pe patronul clubului ca nu este antrenor de „vreme rea“ (Hirlab nu are inca contract cu FC Brasov), in timp ce Bondrea a fost certat de actionarul Netoiu dupa esecul in fata lui „Magiun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS