10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIn numele „Regelui“

In numele „Regelui“

• Antrenorul tricolorilor a spus ca sansele Romaniei de a se califica direct
la Campionatul Mondial sint de unu la suta • Emeric Ienei este convins ca la Budapesta a cistigat echipa mai buna • Peste o mie de clujeni au sarbatorit victoria in fata Consulatului General al Ungariei

Selectionata de fotbal a Romaniei a revenit ieri-dimineata, in jurul orei 3.00, de la Budapesta, dupa victoria obtinuta cu 2-0 in fata reprezentativei Ungariei, performanta care ii asigura prezenta la barajul pentru turneul final al Campionatului Mondial din 2002. Golurile tricolorilor au fost marcate de Adrian Ilie, in minutul 11, si Marius Niculae, in minutul 27. In urma acestui rezultat, selectionata Romaniei ocupa locul doi in grupa a opta a preliminariilor, cu 15 puncte, pozitie pe care nu o va mai putea pierde chiar daca va fi invinsa in ultima partida cu selectionata Georgiei, programata pe 6 octombrie, la Bucuresti.

Hagi nu se teme de baraj

„Sint bucuros de aceasta victorie, mai ales ca a fost obtinuta contra Ungariei si ca a fost prima pe care am inregistrat-o la Budapesta“, a spus selectionerul Gheorghe Hagi la sosirea in Bucuresti. El a adaugat ca sansele Romaniei de a ocupa primul loc al grupei sint de unu la suta, „sanse pe care ti le da Dumnezeu“. Hagi, care s-a aflat la prima sa partida oficiala in postul de selectioner, a adaugat ca Romania poate trece de orice formatie la baraj.

Marius Niculae a spus ca isi doreste sa inscrie in continuare pentru reprezentativa Romaniei, si nu numai in partidele cu Ungaria. El a spus ca meciul cu Ungaria a fost dificil si ca se gindeste deja la meciul de baraj. Niculae a mai spus ca ii dedica lui Gheorghe Hagi golul inscris la Budapesta.

„Sansa noastra a fost ca echipa s-a concentrat fantastic. Am reusit sa deschidem scorul destul de rapid si cred ca rezultatul inregistrat este justificat, cistigind formatia mai buna“, a spus directorul tehnic al FRF, Emeric Ienei, care a apreciat ca sansele Romaniei de a ocupa prima pozitie a grupei sint de unu la suta.

Sanse minime pentru primul loc

Teoretic, selectionata Romaniei mai poate ocupa locul intii in grupa in situatia in care Italia pierde pe 6 octombrie meciul de acasa cu Ungaria, iar Romania invinge Georgia. In cazul in care va juca partida de baraj, Romania va intilni formatia clasata pe pozitia a doua in grupa intii – formata din Rusia, Iugoslavia, Slovenia, Elvetia, Insulele Feroe si Luxemburg. In clasamentul grupei intii conduce Rusia (20 de puncte), urmata de Slovenia (17 puncte) si Iugoslavia (16 puncte). In ultimele partide ale grupei, Rusia va intilni Elvetia, Iugoslavia – Luxemburugul, iar Slovenia va juca cu reprezentativa Insulelor Feroe. Selectionata tricolora va disputa primul meci in deplasare, pe 10 sau 11 noiembrie, returul fiind programat pe 13 sau 14 noiembrie, la Bucuresti.

Clujenii au iesit pe strazi

Peste o mie de suporteri clujeni, in frunte cu primarul Gheorghe Funar, au sarbatorit, in noaptea de miercuri spre joi, pe strazi victoria selectionatei Romaniei in partida disputata la Budapesta impotriva echipei Ungariei. Clujenii s-au adunat in centrul municipiului fluturind steaguri tricolore luate de pe stilpii din oras si avind trompete si sticle de sampanie si au intonat, zeci de minute, imnul Romaniei si „Noi sintem romani“ in fata Consulatului General al Ungariei. Primarul Gheorghe Funar, care a sarbatorit cot la cot cu suporterii victoria Romaniei, a spus ca mizase pe un scor de 4-0, insa crede ca si scorul de 2-0 este unul deosebit de bun, mai ales in conditiile debutului lui Gheorghe Hagi ca antrenor al echipei nationale. Citeva zeci de suporteri au iesit si pe strazile din Bucuresti pentru a sarbatori victoria selectionatei tricolore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS