16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSa-i ingropam de tot!

Sa-i ingropam de tot!

• Asta-seara, Gica Hagi debuteaza oficial la cirma reprezentativei Romaniei intr-un meci cu miza maxima
• Trei dintre titularii lui Imre Gellei nu vor juca impotriva noastra

Gica Hagi va conduce in aceasta seara, pe „Nepstadion“, pentru prima oara, selectionata Romaniei intr-un meci oficial, din postura de antrenor. Soarta a facut ca, la debutul lui Hagi pe banca tehnica a tricolorilor, Romania sa intilneasca Ungaria intr-un meci extrem de important pentru stabilirea ierarhiei finale a grupei a opta, selectionata tarii noastre avind nevoie de un punct pentru a ocupa locul doi si a putea juca partida de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2002.

Fara Stelea si Moldovan

Cei 21 de jucatori selectionati de Hagi pentru partida din aceasta seara se afla de luni in Ungaria si si-au stabilit „cartierul general“ la hotelul de cinci stele Corinthia Aqvicum din Budapesta. Din pacate, doi dintre titularii incontestabili ai Nationalei Romaniei, Bogdan Stelea si Viorel Moldovan, nu au facut deplasarea in capitala maghiara din cauza unor accidentari destul de grave, suferite in urma cu citeva saptamini. Alti doi componenti de baza ai selectionatei tricolore, Iulian Filipescu si Adrian Ilie, sint incerti pentru partida cu Ungaria, ei nefiind refacuti complet dupa niste accidentari mai vechi, fapt care i-a determinat sa se antreneze separat in ultima perioada. Medicul Nationalei Romaniei, Pompliu Popescu, a promis insa ca, pina la ora meciului de la Budapesta, atit „Felipe“, cit si „Cobra“ vor fi apti de joc.

Gellei isi face singur curaj

Tehnicianul Imre Gellei, numit in functia de antrenor al reprezentativei de seniori a Ungariei dupa demiterea lui Bertalan Bicskei, a condus luni primul antrenament al echipei maghiare. „In cele 90 de minute de antrenament am dorit sa-i fac sa inteleaga ca ma astept sa fie curajosi“, a spus Imre Gellei, precizind ca va incerca pina la ora meciului cu Romania sa stearga din mintea jucatorilor sai amintirile neplacute ale partidei cu Georgia. Gellei si-a indemnat jucatorii sa nu se teama de risc si sa incerce sa dea ce au mai bun in cadrul meciului de pe „Nepstadion“. „Cel mai important lucru este sa ne cunoastem cit mai bine. Jucatorii stiu la ce se pot astepta din partea mea, iar eu vreu sa stiu la ce ma pot astepta de la ei“, a incheiat noul antrenor al Nationalei ungare.

Absente importante in Nationala Ungariei

Fotbalistii unguri Petho Tamas si Halmai Gabor nu vor putea evolua in partida cu selectionata Romaniei, deoarece fiecare a primit al doilea cartonas galben in meciul pierdut simbata de Ungaria, cu scorul de 1-3, in fata echipei Georgiei. Selectionerul reprezentativei Ungariei, Imre Gellei, nu poate conta nici pe prezenta jucatorului Feher Csaba, care s-a accidentat inainte de meciul cu Georgia. De asemenea, este incerta si prezenta in partida cu Romania a lui Illyes Bela, care acuza dureri la sold.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS