15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Anglia poate invinge orice echipa“

„Anglia poate invinge orice echipa“

„Kaiserul“ i-a luat apararea selectionerului Germaniei, Rudi Völler

Vicepresedintele Federatiei Germane de Fotbal, Franz Beckenbauer, a spus ca actuala selectionata a Angliei, care a invins simbata Germania cu scorul de

5-1, este mai buna decit cea care a cistigat in 1966 Cupa Mondiala. „Niciodata nu am vazut o reprezentativa a Angliei mai buna ca aceea din meciul de simbata. Niciodata nu am vazut o selectionata a Angliei care sa joace un fotbal atit de bun“, a spus Beckenbauer, care detine si functia de presedinte al clubului Bayern München.

Franz Beckenbauer a facut parte din selectionata Germaniei care a fost invinsa de Anglia in finala Cupei Mondiale din 1966, pe stadionul „Wembley“.

„Jucatorii englezi au avut viteza, agresivitate, tehnica, au practicat un fotbal plin de fantezie“, a adaugat Beckenbauer, campion mondial in 1974, ca jucator, si in 1990, ca antrenor. Germanul a mentionat ca, dupa ce au marcat cel de-al treilea gol, englezii au jucat intr-un mod in care puteau invinge orice echipa si si-a exprimat admiratia fata de atacantul Michael Owen care a inscris de trei ori.

„Acum cred ca englezii vor obtine calificarea direct de pe primul loc, iar Germania va trebui sa dispute barajul“, a spus Beckenbauer, care a adaugat ca Anglia ar putea face o impresie buna la Campionatul Mondial din 2002.

Franz Beckenbauer a mai spus ca Rudi Völler trebuie sa ramina in postul de selectioner al reprezentativei Germaniei, chiar daca aceasta ar rata calificarea la Campionatul Mondial din anul 2002: „Sustin ca Rudi ar trebui sa ramina la conducerea tehnica a echipei nationale a Germaniei, indiferent daca aceasta se va califica sau nu la Campionatul Mondial din Coreea de Sud si Japonia. El este cel care poate sa construiasca echipa si va putea sa surmonteze astfel de esecuri. Ar fi stupid sa demolezi prin vorbe un an de truda a lui Völler. Stiu ca el a anuntat ca, in cazul ratarii calificarii la Campionatul Mondial, va demisiona, dar sper sa nu faca acest lucru.“

Beckenbauer a dezaprobat reactiile aparute in presa din Germania dupa infringerea din partida de simbata. „Sa nu uitam ca, in anul 1989, foarte putin a lipsit sa nu ne calificam la Campionatul Mondial si, citeva luni mai tirziu, deveneam campioni mondiali“, a afirmat actualul presedinte al gruparii Bayern München si al Comitetului de organizare a turneului final din anul 2006, care se va disputa in Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS