16.2 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Ţara în care nu se aruncă mâncarea

Ţara în care nu se aruncă mâncarea

Franţa a interzis, în 2015, tuturor supermarketurilor să mai arunce mâncarea. Anual se risipeşte o cantitate enormă de hrană: 7,1 milioane de tone. Românii aruncă, în schimb, 6.000 de tone de mâncare pe zi.

Legislaţia din Franţa le interzice marilor lanţuri de magazine chiar şi să distrugă mâncarea aruncată la gunoi. În 2016, autorităţile franceze au luat o nouă măsură pentru a stopa risipa, potrivit restograf.ro.

Toate restaurantele în care se servesc peste 180 de porţii de mâncare pe zi au fost obligate, prin lege, să le dea clienţilor la pachet ce nu au consumat.
Când vine vorba de consum, Franţa are una dintre cele mai scăzute rate ale obezităţii din lume.

În România, risipa alimentară este semnificativă

Potrivit Băncii de Alimente București, 66% dintre familiile din mediul rurual din România nu pot să îşi asigure hrana zilnică. Cu toate acestea, risipa alimentară este semnificativă la noi în ţară.

Aproximativ 6.000 de tone de alimente bune de consum sunt aruncate zilnic la gunoi în ţara noastră, , deşi 7 milioane de oameni, adică o treime din populaţia ţării, se află în pragul sărăciei, potrivit Agerpres.
Risipa alimentară este o problemă spinoasă, care ne priveşte pe noi, toţi, şi a cărei rezolvare poate să aducă o alinare în rândul familiilor nevoiaşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Case construite în mijlocul unei străzi din Craiova

Casă construită pe mijlocul străzii Maria Zaharia

ȘTIRI GdS

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la...

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la final. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul...

Case construite în mijlocul unei străzi din Craiova

Casă construită pe mijlocul străzii Maria Zaharia

Prefectul Rujan vrea să intre în politică după ce...

Prefectul demisionar de Gorj, Cristinel Rujan, vrea să intre în politică, după ce a renuțat la statutul de înalt funcționar public. Acesta...

Spitalul Motru, propus ca unitate medicală pentru suspecți COVID

Autoritățile județene vor să transforme Spitalul din Motru în unitate medicală suport pentru suspecții de coronavirus. Este vorba de persoanele care sunt...

„Baronesele“ de la ISJ Dolj

Ce averi au inspectorii de la ISJ Dolj

Horoscop

BerbecAlegerile făcute astăzi s-ar putea să aibă un impact emoțional puternic pentru tine. Chiar dacă va fi vorba de mici schimbări, pentru...