3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateŢara în care nu se aruncă mâncarea

Ţara în care nu se aruncă mâncarea

Franţa a interzis, în 2015, tuturor supermarketurilor să mai arunce mâncarea. Anual se risipeşte o cantitate enormă de hrană: 7,1 milioane de tone. Românii aruncă, în schimb, 6.000 de tone de mâncare pe zi.

Legislaţia din Franţa le interzice marilor lanţuri de magazine chiar şi să distrugă mâncarea aruncată la gunoi. În 2016, autorităţile franceze au luat o nouă măsură pentru a stopa risipa, potrivit restograf.ro.

Toate restaurantele în care se servesc peste 180 de porţii de mâncare pe zi au fost obligate, prin lege, să le dea clienţilor la pachet ce nu au consumat.
Când vine vorba de consum, Franţa are una dintre cele mai scăzute rate ale obezităţii din lume.

În România, risipa alimentară este semnificativă

Potrivit Băncii de Alimente București, 66% dintre familiile din mediul rurual din România nu pot să îşi asigure hrana zilnică. Cu toate acestea, risipa alimentară este semnificativă la noi în ţară.

Aproximativ 6.000 de tone de alimente bune de consum sunt aruncate zilnic la gunoi în ţara noastră, , deşi 7 milioane de oameni, adică o treime din populaţia ţării, se află în pragul sărăciei, potrivit Agerpres.
Risipa alimentară este o problemă spinoasă, care ne priveşte pe noi, toţi, şi a cărei rezolvare poate să aducă o alinare în rândul familiilor nevoiaşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS