Acasă Sanatate Medicina Ce medicamente sunt folosite pentru tratarea pacienților cu coronavirus

Ce medicamente sunt folosite pentru tratarea pacienților cu coronavirus

-

Medicamente folosite adesea în cazurile de HIV și SIDA sunt folosite şi pentru a trata pacienții cu coronavirus din Wuhan, în timp ce experţii caută încă un tratament pentru virusul mortal.

Două medicamente utilizate pentru combaterea HIV au recomandări pentru a trata simptomele pneumoniei asociate virusului. Este vorba despre Lopinavir și Ritonavir, pe care pacienţii trebuie să le ia de două ori pe zi, au declarat oficialii din cadrul Comisiei de Sănătate din China, scrie Bloomberg.

Oficialii din domeniul sănătății spun că nu există un tratament cunoscut pentru boala asemănătoare viruslui, dar oamenii de știință fac toate eforturile pentru a descoperi un vaccin.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a declarat pentru CNN că în prezent nu există medicamente eficiente dovedite pentru a trata acest virus.

Institutul lucrează la un vaccin împotriva noului virus, dar ar dura câteva luni până când prima fază a studiilor clinice va începe și mai mult de un an până când un vaccin ar putea fi disponibil, a spus Fauci.

Noua tulpină de coronavirus își are originea în orașul Wuhan și a omorât cel puțin 80 de persoane.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...