15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCreierul unui porc mort, readus la viață după patru ore

Creierul unui porc mort, readus la viață după patru ore

2019 a fost un an remarcabil în știința medicală. Cercetătorii au reușit să facă progrese incredibile privind ameliorarea simptomelor unor boli incurabile. Au demonstrat că se poate menține creierului în viață după moarte. Totodată au reuşit redarea mobilității persoanelor paralizate.

Un bărbat paralizat a reușit să meargă din nou cu ajutorul unui exoschelet controlat telepatic. Dispozitivul medical este folosit doar în laborator, dar în câțiva ani acesta ar putea fi folosit pe scară largă.

Medicament unic pentru salvarea unei fetiţe

În Statele Unite medicii au reușit să creeze de un medicament pentru a-i salva viața unei fetițe de opt ani, diagnosticată cu boala Batten, o boală genetică mortală. Fetița nu este vindecată, însă are mai puține convulsii.

Echipa din SUA a reușit să creeze tratamentul salvator într-un singur an.

Separarea gemenilor siamezi

FOTO: gosh.nhs.uk

În 2019, gemenele conjuncte Safa și Marwa au fost separate. Astfel de cazuri sunt foarte rare, unul la 2,5 milioane de nașteri, iar șansa de supraviețuire este extrem de mică.

Sute de medici, asistente și alți membri ai personalului medical s-au luptat luni de zile pentru a le salva pe fetițele care au suferit numeroase operații înainte să fie separate.

Creierul unui porc mort, „reînviat”

Un grup de cercetători din Statele Unite a reușit să reactiveze funcțiile cerebrale ale unui porc mort, la patru ore după sacrificare.

S-a demonstrat că moartea celulelor cerebrale ar putea fi oprită. Rezultatele remarcabile contrazic studii mai vechi porivit cărora declinul creierului este ireversibil.

Un „cocktail” de virusuri a salvat viața unei adolescente

O adolescentă care nu avea doar1% șanse de supraviețuire, a supravieţuit datorită unui „cocktail” de . Aceştia au atacat și ucis bacteria,cu care se infestase adolescenta.

Tratament revoluționar împotriva cancerului

O fetiță de doar doi ani din Belfast a beneficiat de terapia de tipul „tumor-agnostic” . Aceasta acționează doar asupra cancerelor care prezintă anomalii genetice specifice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS