Acasă Sanatate Medicina Astăzi este ultima zi de înscriere la rezidențiat

Astăzi este ultima zi de înscriere la rezidențiat

-

Astăzi este ultima zi de înscriere pentru examenul de rezidențiat. Aproape 5.000 de posturi, pe trei domenii de pregătire, sunt scoase la concurs.
Listele cu toți candidații înscriși vor fi centralizate până vineri.
Ministerul Sănătății organizează, pe 8 decembrie, examenul de intrare în Rezidențiat. Sunt scoase la concurs posturi pe trei domenii de pregătire.
La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Examenul va dura 4 ore şi va fi sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiției și MAI).
Pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

Calendarul examenului arată în felul următor:

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut.

Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

Percheziții DNA la sediul PSD Arad

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, la sediul PSD Arad, unde fac percheziţii, într-un presupus caz de corupţie. Aceste percheziţii l-ar viza...

Sacru și rit în obiceiurile de iarnă din Oltenia

Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie vernisează miercuri, ora 12:00, la “Casa Băniei”, expoziția temporară „Sacru și rit în obiceiurile de iarnă...