33.7 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe alimente să consumăm și ce nu, pe timp de caniculă

Ce alimente să consumăm și ce nu, pe timp de caniculă

Atunci când temperaturile cresc şi canicula devine insuportabilă, este esenţial să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei.

Există o serie de băuturi și alimente recomandate de zi cu zi în majoritatea dietelor, dar mai ales în zilele caniculare. Unul dintre alimente este pepenele, care conține 92% apă.

De asemenea, și castravetele are un conținut de 92% apă și este un foarte bun hidratat, roșiile conțin și ele foarte multă apă și sunt pline de antioxidanți, sau căpșunele, cu un conținut de 1% apă și foarte multă vitamina C. 

Ce să consumăm și ce nu pe timp de caniculă

În același timp, medicii și nutriționiștii recomandă consumul de salate simple făcute din roșii, castraveți, frunze de salată și puțin ulei de măsline.

În categoria alimentelor benefice pe timp de caniculă intră și supele, dacă se poate chiar să fie consumate reci. La capitolul băuturi, specialiștii recomandă apa și foarte multe limonade sau sucurile din fructele stoarse proaspăt.

Nutriționiștii și medicii diabetologi recomandă, de asemenea, să evităm o serie de alimente care ne pot crea probleme. Este vorba de alimentele grele, păjite sau carnea tocată, spre exemplu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS