16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateA început să funcționeze spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață”

A început să funcționeze spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață”

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze, marți. Copiii din secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI au fost mutați clădirea veche a spitalului „Marie Curie”.

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie, și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, a anunțat asociația „Dăruiește Viață”, potrivit G4Media.ro.

Asociația începe construcția unei noi clădiri

Asociația merge mai departe și începe construcția unei noi clădiri în care să se mute și celalte secții ale spitalului „Marie Curie”, iar vechea clădire va fi transformată pentru a oferi spații de cazare copiilor și părinților care vin din afara Bucureștiului să se trateze aici.

„Dăruiește Viață”, alături de 350.000 de donatori persoane fizice și 8.000 de companii, a făcut un spital. Singurul de acest fel din ultimii 34 de ani, construit si dotat la cele mai inalte standarde.
Acest Spital este donat Spitalului „Marie Curie“ și va funcționa ca un spital public. Pentru ca toți copiii care ajung aici să primească o șansă în plus.

Spitalul construit sută la sută din donații a fost finalizat încă din noiembrie anul trecut

Amintim că spitalul construit sută la sută din donații a fost finalizat, cu toate dotările necesare, încă din noiembrie anul trecut, însă procesul birocratic pentru ca Ministerul Sănătății să îl avizeze a durat peste 4 luni de zile.

Citeşte şi: O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian va ajunge deasupra României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS