13.3 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRafila: Circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost distruse sau urmează să fie distruse

Rafila: Circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost distruse sau urmează să fie distruse

Ministrul Alexandru Rafila a anunţat, luni seară, că circa 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada următoare. În depozite maisunt 3 milioane de doze. În ceea ce priveşte procesul intentat de Pfizer pentru vaccinurile pe care România a refuzat să le mai cumpere, Rafila speră să se ajungă la o soluţie, transmite News.ro.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni seară, la Euronews, despre vaccinurile anti-COVID-19 pe care le-a cumpărat România în pandemie. Ministrul Sănătăţii a explicat că s-au contractat iniţial 94 de milioane de doze, fiind redusă cantitatea la 80 de milioane.

”S-au achiziţionat efectiv 36 – 37 milioane de doze“

”S-au achiziţionat efectiv 36 – 37 milioane de doze. Astea sunt doze care s-au şi utilizat. Circa 7 milioane de doze au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada următoare. Circa 3 milioane de doze mai sunt în depozite. O cantitate de aproape 29 de milioane de doze pentru care există angajamentul României să le achiziţioneze nu au mai fost achiziţionate. Fac obiectul litigiului cu compania Pfizer”, a declarat Rafila.

În proces a fost doar o primă înfăţişare

Acesta a precizat că în proces a fost doar o primă înfăţişare care a dat un nou termen.

”E sper să găsim o soluie până la urmă, poate o soluţie negociată (…) Am aruncat destule vaccinuri. Unii dintre producători au fost extrem de corecţi şi înţelegători şi nu au mai continuat solicitările de achiziţionare de vaccin. Moderna, de exemplu, a încheiat contractul şi nu a mai solicitat achiziţionarea”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Cinci morţi în Polonia din cauza vântului puternic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS