13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDupă „lupte seculare”, Spitalul Filantropia a dat drumul la angajări

După „lupte seculare”, Spitalul Filantropia a dat drumul la angajări

Angajările la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova au intrat în linie dreaptă. Unitatea medicală a publicat zilele trecute pe site anunțurile de angajare pentru mai multe posturi. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru asistente. Demersurile de angajare pun capăt unei lungi perioade în care spitalul din Craiova s-a confruntat cu un deficit problematic de personal, după cum a precizat managerul în mai multe rânduri.

A fost nevoie de mutarea personalului pentru a acoperi deficitul

Blocarea angajărilor în sistemul de sănătate a fost o provocare pentru Spitalul Filantropia. Conform directorului Liviu Radu, imposibilitatea de a face angajări a pus unitatea medicală într-o situație dificilă, odată cu pensionarea mai multor angajați și cu intrarea în concediu de creștere copil a altora. Pentru ca anumite secții să nu rămână cu ture descoperite, conducerea spitalului a trebuit să facă permutări.

Hematologia și ginecologia de la Filantropia, cele mai afectate de blocarea posturilor

În vara anului 2023, Liviu Radu preciza că spitalul nu mai făcuse angajări de peste un an şi chiar şi atunci au fost foarte puține. În tot acest timp au intervenit pensionări, tot felul de situaţii, concedii de creştere copil, a menţionat pentru GdS directorul unităţii medicale, Liviu Radu, iar soluțiile erau greu de găsit întrucât Spitalul Filantropia nu are cadrul legal pentru a plăti ore suplimentare. Așadar, nu exista nici varianta ca angajaţii să muncească în plus pentru a acoperi deficitul.
Printre cele mai afectate secții s-au numărat hematologia și ginecologia.
Pentru a putea continua activitatea, spitalul a mutat personal din alte secţii temporar.

Au fost aprobate jumătate dintre posturile solicitate de spital

În luna februarie, conducerea Filantropia a anunțat că a început procedurile pentru angajări după deblocarea unei părți dintre posturile solicitate de către spital printr-un memorandum trimis către Ministerul Sănătății încă din vara trecută. Radu a specificat că au fost aprobate doar 50% dintre posturile de asistente solicitate prin memorandum.

Pentru ce posturi se fac angajări la Filantropia

Pe 22 martie, spitalul a publicat pe site-ul propriu mai multe anunțuri de angajare. Majoritatea sunt pentru asistenți.
Este vorba despre două posturi de șofer autosanitară, două posturi asistent medical pentru Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), un post asistent pentru Clinica de medicină internă – secția Gastroenterologie, un post pentru Clinica de Endocrinologie – compartimentul Diabet Zaharat și Nutriție, trei posturi de asistenți pentru Clinica de Hematologie, un post infirmieră, unul de asistent și unul de îngrijitoare pentru clinicile Obstetrică-Ginecologie, câte un post asistent pentru ATI, Oncologie, Laborator Analize Medicale, Reumatologie, Recuperare Medicală, două posturi spălătoreasă pentru Maternitate și un post de registrator medical la Serviciul de Evaluare și Statistică Medicală.

CITEȘTE ȘI: Vaccinarea HPV la femeile între 19 și 45 de ani. Răspunsurile ginecologului la cele mai frecvente întrebări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS