9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaUn studiu susține că virusul SARS-CoV-2 rămâne în sânge mai mult de un an

Un studiu susține că virusul SARS-CoV-2 rămâne în sânge mai mult de un an

Două studii recente oferă informații noi despre modul în care virusul SARS-CoV-2 interacționează cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul în sângele pacienților și la 14 luni după infectare. În același timp, oameni de știință italieni susțin că sistemul nostru imunitar este capabil să recunoască noile variante ale virusului.

O singură contaminare este suficientă, iar virusul care provoacă infecția Covid rămâne în sângele nostru mai mult de un an, conform ScienceDaily. Descoperirea a fost făcută publică de cercetători de la University of California San Francisco.

Dintr-o altă cercetare, de data aceasta italiană, vine o a doua descoperire: datorită memoriei sale, sistemul nostru imunitar este capabil să recunoască noile variante ale virusului.

Virusul SARS-CoV-2 rămâne în sânge chiar și doi ani

La începutul pandemiei se credea că boala este trecătoare. Dar un număr tot mai mare de pacienți, chiar și cei care până atunci erau sănătoși, au continuat să aibă simptome precum confuzie mentală, probleme digestive și vasculare, timp de luni sau chiar ani.

Pentru a evalua situația, cercetătorii au examinat probe de sânge de la 171 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2. Folosind un test ultrasensibil pentru proteina Spike, au descoperit că aceasta era încă prezentă chiar și 14 luni mai târziu la unele persoane. Mai mult, s-a constatat că, în rândul celor care au ajuns la spital din cauza Covid, probabilitatea de a detecta antigene virale era dublă.

Sistemul imunitar este capabil să recunoască noile variante SARS-CoV2

În același timp, oechipă de oameni de știință de la Spitalul San Raffaele din Milano a ajuns la un al doilea rezultat, care deschide noi frontiere în lupta împotriva virusului. Cercetarea, efectuată pe modele experimentale, a stabilit că, datorită memoriei sale, sistemul imunitar este capabil să recunoască noile variante SARS-CoV2. Limfocitele T activate de vaccinare sau infecție anterioară joacă un rol important în această recunoaștere.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina impactul persistenței virale și pentru a dezvolta tratamente eficiente pentru long Covid.

Citește și: O barjă cu 200 de tone de alimente a ajuns în Gaza

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS