13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePensionat medical în urma unei muşcături de insectă. Cazul straniu al unui pacient care acuză erori medicale

Pensionat medical în urma unei muşcături de insectă. Cazul straniu al unui pacient care acuză erori medicale

În 2019, un tânăr de 33 de ani a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean din Craiova, în urma unei muşcături de insectă la piciorul stâng. Însă, în loc să se amelioreze, starea sa de sănătate s-a deteriorat progresiv, pacientul ajungând să fie astăzi pensionat medical. În prezent, la doar 37 de ani, Cosmin Mintilie spune că a ajuns să depindă de alţii şi că este nevoit să trăiască din 1000 lei pe lună. El susţine că situaţia sa este cauzată de erori medicale şi de contractarea unei infecţii nosocomiale din spital.

Atenţie – La finalul articolului se află o imagine cu plaga pacientului, cu posibil impact emoţional.

„Nu mai ştiu ce să fac”

Cosmin Mintilie a recurs la Gazeta de Sud într-un gest disperat de a găsi o cale pentru a redeveni un om funcţional. Acesta spune că, în ciuda eforturilor necontenite de a găsi rezolvare pentru problema sa medicală, a fost refuzat de alţi medici şi nu mai ştie încotro să se îndrepte. „Nu ştiu ce să mai fac. Încotro s-o iau?”, a rostit acesta în repetate rânduri, în discuţiile cu GdS.

Cum a fost posibil ca o înţepătură de insectă să declanşeze o asemenea traiectorie şi să îl aducă pe Cosmin în starea din prezent, cu o plagă deschisă, infectată, pensionat medical? Acesta reclamă că totul este legat de tratamentul primit în spital.

Pensionat medical şi vindecat… doar pe biletul de ieşire din spital

„În 2019, am ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova cu o problemă la piciorul stâng, în urma unei înţepături de insectă. Am fost preluat de medicul Marius Ciurea şi internat la Secţia de Chirurgie Plastică. În timpul intervenţiei chirurgicale am căpătat o bacterie, stafilococul auriu. Mi s-a greşit o intervenţie cu o grefă de piele, efectuată de un medic rezident de la Secţia de Chirurgie Plastică, astfel încât în ziua de astăzi am ajuns să fiu pensionat medical, cu o pensie de 1000 lei pe lună. Pe biletele de ieşire din spital mi s-a scris că sunt vindecat.

Am încercat să merg la alţi medici, la alte spitale, am ajuns inclusiv la Bucureşti, dar toată lumea m-a refuzat. Mi s-a spus să merg la medicul curant, dr. Marius Ciurea, unde am fost, dar fără rezultat. Nici în ziua de astăzi situaţia mea nu este ameliorată. Din pensia de 1000 de lei pe lună cum pot trăi, să îmi cumpăr şi medicamente? Consider că în urma unor erori medicale am ajuns dintr-un om sănătos un invalid. Nu mai pot călca într-un picior, nu mai pot merge mai mult de 50 de metri”, ne-a povestit bărbatul.

Infectat cu pseudomonas aeruginosa

Acesta spune că nu i-a fost dată analiza făcută în spital, din care reieşea că a fost infectat cu stafilococ auriu. „În momentul în care am fost prima dată în spital, din sala de operaţie am luat o bacterie, au făcut analiză, dar nu mi-au dat-o, o au ei la dosar. Când să fac o altă intervenţie, în 2020, doctorul rezident mi-a făcut grefa de piele peste plaga infectată”, a spus acesta.
Din analizele făcute ulterior la clinici private, reiese că plaga pacientului este infectată cu o bacterie multirezistentă, dar nu stafilococul auriu, ci pseudomonas aeruginosa.

Pacientul spune că nu a găsit rezolvare la niciun medic

Cosmin Mintilie a fost internat în mai multe rânduri la SCJU Craiova. Dar situaţia sa medicală a rămas fără un răspuns. Niciun medic la care a ajuns, sperând să primească şansa la vindecare, nu a preluat cazul său. Cosmin a depus un memoriu la conducerea SCJU Craiova.
„Efectiv nu mai ştiu ce să fac. Am depus memoriu la conducerea spitalului. Am fost trimis şi la chirurgie generală, medicul mi-a spus că este depăşit de situaţie. Am fost la Bucureşti, acolo medicul care m-a văzut mi s-a spus că medicul curant trebuie să îşi asume răspunderea. În caz contrar, să găsesc un avocat şi să iau calea instanţei. Eu ce să fac în situaţia asta, dacă toţi doctorii mă refuză? Unde să mă mai adresez?”, ne-a întrebat deznădăjduit acesta.

La SCJU a fost demarată o anchetă

În urma reclamaţiei, am contactat conducerea Spitalului Judeţean şi pe medicul curant al pacientului, dr. Marius Ciurea.

Reprezentanţii SCJU Craiova ne-au transmis următoarele: „Pacientul Mintilie Cosmin a fost internat în repetate rânduri la SCJU Craiova – Secţia Chirurgie Plastică, Microconstructivă/Arşi, unde a beneficiat de tratament de specialitate conform protocoalelor şi ghidurilor medicale. Pacientul a fost externat cu o stare de sănătate ameliorată, fiind monitorizat frecvent. La nivelul SCJU este în desfăşurare o cercetare, în cadrul Comisiei de Etică, pentru a se stabili concret elementele de cauzalitate ale tratamentului efectuat”.

În ceea ce priveşte punctul de vedere al medicului curant, acesta s-a abţinut de la comentarii, spunând că punctul său de vedere a fost înaintat către unitatea medicală.

Cum arată piciorul lui Cosmin în prezent.

CITEŞTE ŞI: „Gras şi frumos nu este de actualitate!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS