20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTotul despre pastilele de potență

Totul despre pastilele de potență

Pe piața farmaceutică din România, suplimentele alimentare care susțin că pot ameliora disfuncția erectilă și pot ajuta la menținerea funcției sexuale normale sunt comercializate sub o largă varietate în farmacii și drogherii.
Diagnosticul de disfuncție erectilă reprezintă incapacitatea constantă sau repetată de a obține sau menține erecția un anumit timp pentru a susține actul sexual.

Ce sunt pastilele de potență?

Suplimentele alimentare pentru ameliorarea disfuncției erectile sunt pastile ce se pot elibera fără prescripție medicală. Acest tip de suplimente se consideră că ajută la obținerea și menținerea erecției de către bărbații care suferă de disfuncție erectilă. Deși în compozția acestui tip de supliment alimentar se află doar extracte vegetale, faptul că sunt naturale nu implică faptul că sunt lipsite de orice risc, iar recomandarea este să se discute în prealabil cu medicul pentru a se stabili dacă respectivele extracte vegetale nu au contraindicații în cazul fiecărei persoane în parte.

Din păcate, în ultimii ani, s-au descoperit o serie de nereguli în cazul anumitor suplimente alimentare în sensul că, pe lângă extractele vegetale, acestea mai conțineau și substanțe medicamentoase ce nu erau stipulate pe etichetă. Acest lucru este posibil pentru că atât în țara noastră cât și în alte țări, suplimentele alimentare nu au regimul strict al medicamentelor, ci sunt reglementate de alte foruri, diferite de cele care se ocupă de verificarea medicamentelor.

Ce au în comun pastilele pentru potență?

Deși compoziția suplimentelor alimentare pentru ameliorarea disfuncției erectile variază de la preparat la preparat, se poate observa că pe majoritatea flacoanelor este menţionat faptul că ele conțin o formulă special dezvoltată pentru bărbați și că, pe lângă menținerea funcției sexuale normale, este susținută și sănătatea prostatei. Informaţia are sens, având în vedere rolul prostatei în funcția sexuală. Pentru tratamentul scăderii dorinței sexuale în cazul femeilor, terapia farmacologică recomandată este formată din produse sau suplimente alimentare de tipul afrodiziacelor.

Un alt punct comun al suplimentelor alimentare ce susțin că pot ameliora funcția sexuală este faptul că majoritatea sunt nerecomandate în caz de hipertensiune arterială, boli neurologice și psihice grave, afecțiuni renale sau hepatice severe, iar unele sunt chiar contraindicate persoanelor ce suferă de afecțiuni cardiace grave sau persoanelor în cazul cărora efortul fizic este contraindicat.

Ce conțin?

Fiind vorba despre o multitudine de suplimente alimentare ce promit să amelioreze disfuncția erectilă, compoziția acestora este destul de variată, conținând de cele mai multe ori amestecuri de extracte vegetale și vitamine specifice, cum este cazul vitaminei E.

Deseori întâlnim în compoziția acestor suplimente alimentare extractul de Boswellia serrata care este recunoscută pentru rolul său în sănătatea prostatei. Un alt component frecvent este extractul de Tribulus terestris, un compus vegetal despre care în 2014 s-a publicat un studiu care a arătat că la dozele studiate acesta nu a fost mai eficient decât medicamentul placebo cu care a fost comparat, nereușind să amelioreze într-un grad superior simptomele disfuncției erectile sau titrul de testosteron seric total.

Cel de-al treilea cel mai utilizat extract vegetal din suplimentele pentru ameliorarea disfuncției erectile este ginsengul siberian despre care s-au făcut cercetări științifice care au arătat că poate crește motilitatea spermatozoizilor și îmbunătăți funcția sexuală.

Valentina Ghimpău
Sănătate de la Farmacist primar,
Vă mulțumesc că m-ați citit iar!

CITEŞTE ŞI: Cum vorbești cu copilul tău despre droguri şi nu numai (II)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS