13.1 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn nou caz de malarie în România

Un nou caz de malarie în România

O orădeancă în vârstă de 55 de ani a fost transportată luni la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, după ce a fost diagnosticată cu malarie, în urma unei călătorii în Tanzania, anunță Bihoreanul.

Informaţia a fost confirmată de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor Daniela Rahotă.

„Este vorba despre o femeie de 55 de ani din Oradea, care este misionară la o fundaţie. În perioada 14-30 ianuarie a fost în Tanzaina. În data de 31 ianuarie au debutat simptomele de diaree, febră şi astenie. În data de 2 februarie a solicitat ambulanţa privată Pelican. În seara zilei de 4 februarie, fiica ei a văzut că nu este cooperantă şi s-a dus la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Oradea”, a transmis dr. Daniela Rahotă,conform G4Media.ro

Rezultatele analizelor de sânge au arătat că femeia este infectată cu malarie. Aceasta a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti. Motivul transferului este acela că în Oradea nu funcţionează o secţie de tratare a bolilor infecţioase tropicale. La momentul transferului, pacienta prezenta în continuare mai multe simptome ale infecției cu malarie, printre care frisoane și febră.

Citeşte şi: Șoferii care provoacă accidente mortale ar putea rămâne fără permis pe viață

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS