14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateS-a ieşit din "impas": Spitalul Judeţean Craiova are director medical

S-a ieşit din „impas”: Spitalul Judeţean Craiova are director medical

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova are din nou director medical, după două luni în care a existat un vid pentru această poziţie. Dr. Adrian Dobrinescu, medic primar chirurgie toracică, a fost numit la sfârşitul săptămânii trecute în această funcţie. Zilele acestea se aşteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii, a transmis managerul Eugen Georgescu.
Numirea vine într-o perioadă tumultuoasă, după ce săptămâna trecută mai mulţi medici au transmis o scrisoare deschisă în care se plângeau, printre altele, de faptul că nu mai au conducere şi că spitalul se află „într-un grav impas funcţional”.

Acum câteva zile, o parte din medicii de la SCJU reclamau lipsa conducerii

În acea perioadă, directorul Eugen Georgescu se afla în concediu medical, iar personalul se afla în subordinea directorului de îngrijiri, asistent medical. În scrisoare, semnatarii transmiteau că nu este normal ca spitalul judeţean să se afle în subordinea acestuia.

„De peste două luni Spitalul funcționează fără Director Medical (nefiind făcute până acum demersuri privind ocuparea acestui post vital), atribuțiile acestuia fiind preluate de către Manager, iar de aproape două săptămâni și fără Manager, care a intrat în concediu medical, deocamdată pe termen de 14 zile. Nu știm dacă acest termen este unul final sau va fi prelungit, dar este evident că la această oră, cel mai mare spital din Oltenia este fără conducere.
Atribuțiile de management nu pot sa revină unui asistent medical, care este și Directorul de Îngrijiri într-un spital cu peste 1000 paturi. Pentru că nu este numai ilegal, dar și imoral”, se arăta în scrisoarea transmisă marţi, 14 noiembrie, semnată de mai mulţi medici de la SCJU Craiova.

Numirea directorului medical vine la două luni de la încetarea mandatului medicului Mogoantă

Mandatul interimar al medicului Stelian Mogoantă a expirat în luna septembrie. La acea dată, conducerea unităţii medicale spunea că încă nu s-a stabilit cine îi va prelua funcţia.

„În momentul de faţă, managerul a preluat atribuţiile postului, până la numirea unui nou director medical. Vom face propunere către Ministerul Sănătăţii şi aşteptăm aprobarea”, preciza la acel moment directorul Eugen Georgescu.
Pentru că directorul a intrat în concediu medical în urmă cu aproximativ două săptămâni, în lipsa directorului medical care ar fi preluat, în mod normal, atribuţiile manageriale, acestea i-au revenit directorului de îngrijiri Ovidiu Cătălina.
Dr. Stelian Mogoantă a fost numit director medical în 2022, în locul medicului Cristiana Geormăneanu, care ocupa funcţia din octombrie 2020.

Citeşte şi:

Directorul SCJU, despre cazul încetării contractului prof. Ciurea: „Şi tatăl meu este în această situaţie, a fost o decizie unitară”

Tipografia, readusă la viaţă. A fost inaugurat noul hub cultural din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS