13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePacienţii mai aşteaptă puţin. Centrul de Imagistică de la Filantropia, încă în pregătiri

Pacienţii mai aşteaptă puţin. Centrul de Imagistică de la Filantropia, încă în pregătiri

Centrul de Imagistică din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova a primit avizul de funcţionare al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), însă acest lucru nu înseamnă şi că pacienţii pot deja să beneficieze de aparatura medicală. Directorul unităţii medicale nu a oferit o dată certă pentru deschiderea acestui centru, dar „speră” ca luna viitoare să primească primii pacienţi

Să fie noiembrie luna cu noroc?

Dacă în vară conducerea spitalului aştepta avizele pentru a putea funcţiona, în acest moment deschiderea centrului de imagistică este condiţionată de finalizarea programului de training pentru personalul medical care îşi va desfăşura activitatea aici.

„Au venit avizele de la CNCAN. Acum avem perioada de training, personalul medical este instruit pentru fiecare aparat în parte. Sunt training-uri mai complexe, durează. Cel târziu săptămâna viitoare vom face şi recepţia la clădire şi vom da drumul la activitate, însă cu personal redus. Mi-aş dori ca la începutul lunii viitoare să începem”, a transmis directorul Spitalului Filantropia din Craiova, Liviu Radu.

De ce echipamente vor beneficia pacienţii la Centrul de Imagistică Filantropia

Odată cu deschiderea centrului, pacienţii din Craiova şi nu numai vor putea beneficia aici de servicii complete de imagistică. Centrul este dotat cu Computer Tomograf, aparate de radiologie (fix şi mobil), mamograf, ecograf, RMN şi osteodensitometru.

„Noi spunem că vom avea, probabil, cel mai complet centru de imagistică din oraş”, declara recent pentru GdS managerul spitalului Filantropia.

Echipamentele de la Centrul de Imagistică au fost achiziţionate în cadrul unui proiect în valoare de 10 milioane euro, fonduri europene nerambursabile.

Angajările, în continuare o mare problemă

Pentru că problema angajărilor încă nu a fost rezolvată, conducerea Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” spune că, până la deblocarea posturilor, centrul de imagistică va funcţiona cu program redus, din cauza personalului insuficient.

„Ştiţi foarte bine că nu putem face angajări… Situaţia durează deja de ceva timp şi în acest timp au fost persoane care s-au pensionat. Nu putem ocupa locurile, aşa că o să încercăm să dăm drumul activităţii la tot Centrul de Imagistică, la toate aparatele, dar în funcţie de turele pe care le putem acoperi”, a precizat Liviu Radu.

„În mod ideal, am dori să putem asigura două ture la fiecare echipament. În funcţie de personalul disponibil, încercăm să asigurăm măcar o tură”, a adăugat acesta.

Reprezentanţii spitalului spun că au înaintat Ministerului Sănătăţii o situaţie a posturilor, solicitând deblocarea unora dintre ele. Însă cererea a rămas, cel puţin momentan, fără ecou.
„Am depus o solicitare la Minister, dar nu am primit niciun răspuns. Deja avem ceva timp de când nu putem să facem angajări şi începem să resimţim efectele”, a menţionat directorul spitalului.

Citeşte şi: Medic: Infecţiile Covid pot fi confundate cu simple răceli, dar şi cu gastroenterite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS