5.1 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSanatateSpital închis după ce singurul medic şi-a luat concediu

Spital închis după ce singurul medic şi-a luat concediu

Spital închis după ce singurul medic şi-a luat concediu. Spitalul din orașul Darabani, secție exterioară a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a fost închis după ce singurul medic de acolo și-a luat concediu pentru două săptămâni.

Situația spitalului a fost semnalată pe Facebook de primarul comunei Concești, Costel Nazare: „Este și de râs, este și de plâns. Spitalul din oraşul Darabani s-a închis pentru o perioadă de două săptămâni pentru că a plecat personalul medical în concediu de odihnă!.. Doamne ferește”.

Medicul de la spitalul din Darabani și-a luat concediu în perioada 18-29 septembrie. În urma nemulțumirilor generate a fost rechemat din concediu, scrie Gazeta de Botoșani.

„Domnul primar s-a arătat consternat că secția exterioară este închisă pentru două săptămâni. La secția Darabani este un singur medic. Acesta a solicitat concediu de odihnă, având în vedere că pe anul 2023 nu a beneficiat de nicio zi de concediu și a cerut două săptămâni.

În momentul în care medicul pleacă, și cadrele medicale și-au luat cam în fiecare an concediu cu medicul respectiv. Tot personalul de la Darabani are multe zile de concediu neefectuat, pentru că acolo activitatea este până la ora 14.00.

S-a căutat detașarea unui medic în această perioadă acolo, fiind număr deficitar de medici în cadrul spitalului, respectiv medici de medicină internă, având în vedere că avem și paturi la secția Darabani. Nu am reușit să detașăm pe nimeni două săptămâni.

S-a considerat că centrul de parmanență, cu medici de familie, poate să susțină activitatea de urgență“

Însă este și centru de permanență în zonă și s-a considerat că centrul de parmanență, cu medici de familie, poate ca în perioada în care secția este închisă să susțină activitatea de urgență, ulterior să fie transportat bolnavul către Botoșani dacă depășește competența”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani, Monica Adăscăliței, citată de Gazeta de Botoșani.

Potrivit acesteia, situația de la spitalul din Darabani este de ani de zile. Au fost scoase posturi la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. „Încercăm să atragem personal prin sprijinul autorităților locale”, a adăugat managerul Spitalului Județean Botoșani.

Citeşte şi: Un militar de 33 de ani a murit după ce i s-a făcut rău la sala de forță

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS