32.8 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFarmacii care comercializează Oxicodonă și Fentanil vor fi verificate de Ministerul Sănătății

Farmacii care comercializează Oxicodonă și Fentanil vor fi verificate de Ministerul Sănătății

500 de farmacii din România care comercializează Oxicodonă și Fentanil vor fi verificate, în perioada următoare, de Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

„Încă din data de 18 septembrie a.c., inspectorii Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale au început verificările privind respectarea legalității eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanil. Inspectorii au identificat, astfel, peste 500 de unități farmaceutice (farmacii) care efectuează operațiuni cu aceste medicamente. Acestea vor fi toate inspectate în următoarea perioadă”, anunță Ministerul Sănătății.

„Colaborarea cu instituțiile abilitate în desfășurarea anchetei referitoare la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de trafic sau consum ilicit de stupefiante este o prioritate a Ministerului Sănătății și a instituțiilor subordonate”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Ce vor viza verificările

Verificările vor viza, de asemenea, „supravegherea și controlul îndeplinirii procedurilor legale privind returnarea și distrugerea medicamentelor stupefiante și psihotrope care nu mai corespund din punct de vedere calitativ, cu termen de valabilitate expirat sau care provin de la pacienți ce nu le mai utilizează”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Instituția condusă de Alexandru Rafila mai spune că urmează ca, în perioada următoare, în colaborare cu Agenția Medicamentului și cu alte instituții implicate, să inițieze un proiect de modificare a actelor normative în vigoare, „în vederea reglementărilor mult mai stricte privind activitățile cu medicamente psihotrope și stupefiante”.

Citeşte şi: (VIDEO) Marcel Ciolacu, despre noile măsuri fiscale: „Nu aducem austeritate“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS