2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSanatateCresc cazurile de Covid-19. Doljul, printre judeţele fruntaşe la internări

Cresc cazurile de Covid-19. Doljul, printre judeţele fruntaşe la internări

De la săptămână la săptămână, numărul cazurilor de Covid-19 creşte, iar specialiştii în sănătate se pregătesc pentru şi mai mulţi pacienţi în perioada următoare, având în vedere reintrarea în colectivitate a copiilor odată cu începerea anului şcolar. Judeţul Dolj se află în top 5 judeţe după numărul de internări, conform celei mai recente raportări transmise de autorităţile centrale.

Doljul, în top 5 după numărul de pacienţi internaţi

11.226 de noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în ultima săptămână în România, cu peste 4.000 mai multe îmbolnăviri decât în săptămâna precedentă. În spitalele din România sunt internate, în prezent, 967 de persoane diagnosticate cu COVID-19. 63 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, 40 dintre ei fiind nevaccinați.

Conform raportării de marţi, la nivel naţional, Doljul se afla printre judeţele fruntaşe în privinţa numărului de pacienţi internaţi cu Covid-19, după București (161), Vaslui (59) şi Galați (52) şi la egalitate cu Suceava, cu 49 de cazuri.

9 copii erau internaţi joi la Infecţioase, în Craiova

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, se aflau joi 36 de pacienţi internaţi, dintre care unul la terapie intensivă. 9 dintre pacienţi sunt copii, conform precizărilor managerului unităţii medicale, dr. Adina Turcu. Dintre cei 36 de pacienţi internaţi, 8 s-au internat într-o singură zi, în data de 19 septembrie. Acest număr reprezintă din totalul internărilor pe parcursul întregii săptămâni anterioare (15).

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă erau 8 pacienţi internaţi joi, iar trei dintre aceştia se aflau la ATI.

Dacă săptămâna trecută incidenţa cazurilor la nivel judeţean era de 0,44 la mia de locuitori, cu 297 de cazuri confirmate în 14 zile, în prezent sunt 444 de cazuri confirmate în ultimele două săptămâni. Incidenţa a crescut la 0,65 cazuri la mia de locuitori.

Cum se manifestă Covid-19 în noul val

Conform medicilor, simptomatologia Covid actuală se aseamănă cu o viroză obişnuită. În cazul copiilor, pot apărea şi manifestări digestive. În formele medii sau severe, pot apărea şi afecţiuni pulmonare.

Întrebat la Europa FM despre Covid-19, ministrul Sănătăţii a transmis că virusul „a revenit şi în România, ca şi în alte ţări. În momentul de faţă avem circa 2.000 de cazuri pe zi. Formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început şi o să terminăm foarte rapid achiziţia unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de faţă pe piaţă. Recomandarea utilizării măştii de o persoană care este simptomatică, de exemplu, mai ales atunci când merge în comunitate, merge cu autobuzul, există şi rămâne. Cred că este o chestiune de responsabilitate. Dacă suntem răciţi, atunci să încercăm să nu răspândim infecţia. ”, a afirmat Alexandru Rafila.

În contextul creşterii numărului de cazuri Covid şi a debutului sezonului gripal, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică au lansat în această lună mesaje de prevenţie, în cadrul unei campanii naţionale de informare cu privire la bolile transmisibile. Specialiştii subliniază importanţa vaccinării antigripale a grupelor vulnerabile, care au acces gratuit la imunizarea împotriva gripei.

Citeşte şi: Primăria Craiova, o nouă megalicitaţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS