15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateTrei români au murit săptămâna trecută din cauza virusului West Nile

Trei români au murit săptămâna trecută din cauza virusului West Nile

Trei români au murit săptămâna trecută după ce au contractat virusul West Nile, conform Euronews. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru virusul West Nile, care se transmite prin înțepături de țânțar. Peste 10% dintre țânțarii din România poartă virusul, potrivit unui studiu recent al Institutului Cantacuzino.

Săptămâna trecută, cel puțin 7 persoane din România cu vârste de peste 50 de ani au contractat boala. Dintre acestea, trei persoane au murit din cauza unor complicații.

Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate după ce pacienții au ajuns la spital cu meningită sau meningoencefalită, o infecție a meningelor și a creierului.

În cazuri rare, pacienții pot prezenta o infecție gravă a sistemului nervos după contractarea virusului. Asta poate duce la paralizie, convulsii, pierderea vederii și comă.

8 din 10 persoane infectate nu prezintă simptome

Cu toate acestea, 8 din 10 persoane infectate nu prezintă simptome. Bătrânii sau persoanele cu boli cronice sunt cele mai vulnerabile la virus.

Oamenii sunt sfătuiți să-și acopere întregul corp atunci când vizitează zone cu multă vegetație și umiditate ridicată pentru a evita mușcătura. De asemenea, ar trebui să folosească spray-uri anti-țânțari, să instaleze plase pe ferestre și recipiente goale cu apă unde țânțarii se pot înmulți și se pot înmulți.

Citeşte şi: Festivalul internațional de folclor debutează la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS