19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDouă variante noi al COVID-19 stârnesc preocuparea experţilor. Trebuie să ne facem din nou griji?

Două variante noi al COVID-19 stârnesc preocuparea experţilor. Trebuie să ne facem din nou griji?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea bolilor din SUA (CDC) au anunţat că urmăresc o nouă variantă, BA.2.86, ce prezintă multiple mutaţii, a virusului care provoacă COVID-19.

O altă variantă a COVID-19 este Eris

În acelaşi timp, o altă variantă, botezată Eris, începe să capete prevalenţă în rândul infectărilor din SUA şi Europa. Se constată, aparent, o creştere a spitalizărilor. În aceste condiţii, este cazul să ne facem griji în legătură cu un nou val de Covid? Agenţia Reuters prezintă succint ce se ştie despre cele două noi subvariante ale tulpinii Omicron.

De la sfârşitul lunii iulie au fost detectate şase cazuri din infectare cu BA.2.86 în patru ţări. Oamenii de ştiinţă sunt cu ochii pe această subvariantă a COVID-19. Asta pentru că are 36 de mutaţii care o diferenţiază de varianta XBB.1.5, dominantă în prezent.

Până în prezent, nu există dovezi că BA.2.86 se răspândeşte mai repede sau provoacă o boală mai gravă decât versiunile anterioare ale Omicron. CDC a precizat că sfaturile sale privind protecţia împotriva COVID rămân aceleaşi.

Citește întreg articolul pe Hotnews.

Citește și: Şoferul care a omorât doi tineri în accidentul rutier de la 2 Mai, arestat preventiv pentru 30 de zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS