23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlergiile alimentare cresc riscul de astm

Alergiile alimentare cresc riscul de astm

Un studiu în premieră mondială asociază alergiile alimentare în copilărie cu astmul și cu reducerea funcției pulmonare mai târziu în copilărie.

Specialiștii îndeamnă medicii și părinții să fie vigilenți în ceea ce privește simptomele astmului la copiii cu alergii alimentare. Astmul slab controlat este un factor de risc pentru reacții alergice severe induse de alimente și anafilaxie.

Studiul a constatat că, la vârsta de șase ani, 13,7 la sută dintre copiii cu alergii alimentare participanţi la studiu au raportat un diagnostic de astm. Copiii cu alergie alimentară au fost, de asemenea, mai predispuși să aibă o funcție pulmonară redusă.

Care ar putea fi legătura între alergiile alimentare şi astm

Potrivit specialiștilor, alergiile alimentare în copilărie, indiferent dacă s-au rezolvat sau nu, au fost legate de rezultate respiratorii mai slabe la copii. Dezvoltarea plămânilor este legată de înălțimea și greutatea unui copil, iar cei cu o alergie alimentară pot fi mai scunzi și mai ușori în comparație cu colegii lor fără alergie. Acest lucru ar putea explica legătura dintre alergia alimentară și funcția pulmonară.

Există, de asemenea, răspunsuri imune similare implicate în dezvoltarea atât a alergiilor alimentare, cât și a astmului.
Alergiile alimentare afectează 10 la sută dintre bebeluși și 5 la sută dintre copii și adolescenți.
Potrivit specialiștilor, rezultatele acestui studiu i-ar putea ajuta pe medici să adapteze îngrijirea pacienților și să încurajeze o mai mare vigilență în ceea ce privește monitorizarea sănătății respiratorii.

Citeşte şi: Petiţie pentru stoparea tăierii arborilor de pe H. Coandă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS