19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemediul care scade colesterolul și desfundă arterele

Remediul care scade colesterolul și desfundă arterele

Remediul care scade colesterolul și poate ajuta la desfundarea arterelor este la îndemâna oricui, mai ales că din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu aceste afecțiuni.

Grăsimea care se depune pe pereții arterelor este extrem de periculoasă, deoarece crește riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Un amestec din trei ingrediente topește grăsimea depusă pe pereții arterelor, potrivit healthylifetricks.com. Usturoiul, lămâia și ghimbirul sunt super-alimente, iar când sunt combinate, au efecte miraculoase asupra organismului. Printre beneficiile lor se numără desfundarea arterelor, scăderea colesterolului rău, întărirea sistemului imunitar și tratarea infecțiilor și a răcelilor. În plus, acest elixir curăță ficatul și previne apariția bolilor cronice, scrie unica.ro. Ține, însă, cont că orice tratament trebuie discutat cu medicul de familie, așa că fă-i o vizită, înainte să încerci acest remediu.

Cum se preapară acasă acest remediu

Pentru acest remediu ai nevoie de:

– 4 căpățâni de usturoi

– 4 lămâi cu coajă

– o rădăcină mică de ghimbir, de 3-4 cm, sau două linguri de pudră de ghimbir (opțional)

– 2 litri de apă.

Spală lămâile, taie-le în bucăți mici și pune-le în blender, alături de usturoiul curățat și de ghimbir, dacă folosești. Amestecă-le până când obții o pastă omogenă, apoi mută compoziția într-un bol din metal, în care trebuie să adaugi doi litri de apă. Pune recipientul pe foc și lasă-l până în momentul în care începe să fiarbă. După ce s-a răcit, strecoară lichidul și păstrează-l într-o sticlă. Este indicat să bei zilnic 200 de ml din acest suc, cu două ore înainte de masă sau pe stomacul gol. Înainte să consumi băutura, trebuie să o agiți bine.

Ce conține cantitatea de 100 de grame de ghimbir

Beneficiile ghimbirului sunt legate mai ales de proprietățile sale anti-inflamatorii și anti-oxidante. 100 de grame de ghimbir conțin:
80 calorii
17.8 grame de carbohidrați
1.8 grame proteine
0.7 grame grăsime
2 grame fibre dietetice
415 miligrame potasiu
0.2 miligrame cupru
0.2 miligrame mangan
43 miligrame magneziu
5 miligrame vitamina C
0.2 miligrame vitamina B6
0.7 miligrame niacină
34 miligrame fosfor
0.6 miligrame fier

E important de menționat că, în general, nu consumăm atâta ghimbir zilnic – vestea bună e că îl putem combina în nenumărate feluri în mâncare și băuturi.

Citește și: Cazul centrelor sociale: 30 închise, alte 36 cu activitatea suspendată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS