10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicinaTumoră ovariană de 42 kg, extirpată la o clinică din Milano

Tumoră ovariană de 42 kg, extirpată la o clinică din Milano

O femeie, de 49 de ani, a fost operată la clinica Mangiagalli a Policlinicii din Milano pentru extirparea unei tumori ovariene de 42 de kilograme, scrie presa din Peninsulă.

La începutul anului 2022, ea a luat foarte mult în greutate, ajungând de la 78 la 120 de kilograme.

„Nu am avut niciodată dureri până nu am început să respir și să merg cu mare dificultate”, a povestit femeia. 

Când situația a început să se agraveze, femeia a fost supusă unui control ginecologic și a aflat cauza. Două clinici i-au spus imediat că este inoperabilă.

Patru ore pentru a extirpa tumora de 42 kg

A fost operată la Mangiagalli, unde operația complexă de extirpare a tumorii gigantice a durat patru ore. După operație și câteva zile de spitalizare, femeia s-a întors acasă, unde își va continua controalele pentru patologia ei.

A fost necesară extirparea ovarului drept, care crescuse necontrolat din cauza tumorii, dar şi reconstrucţia peretelui abdominal, care trebuise să se adapteze la o masă atât de voluminoasă. Tumora, împreună cu anexele ei, cântărea aproximativ 42 kg. Pacienta a făcut față foarte bine operației și a fost externată sănătoasă și cântărind 78 kg.

Femeia și-a exprimat toată fericirea pentru reușita operației: „Când m-am trezit după operație, nu mi-a venit să cred. Am fost încântat și foarte recunoscător”.

Citește și: O avalanşă a făcut patru victime în Alpii francezi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS