18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei specialităţi medicale, sub reflectorul unui congres internaţional la UMF Craiova

Trei specialităţi medicale, sub reflectorul unui congres internaţional la UMF Craiova

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Craiova este, între 6 şi 9 Aprilie 2023, gazda unui Congres Internațional Craiova Connects. Evenimentul va reuni specialişti din domeniile gastroenterologie, obstetrică-ginecologie şi diabet şi boli de nutriție.

Panelurile ştiinţifice vor aborda teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialități în jurul cărora este construită ediţia, cât și pentru medicii din zonele conexe. Astfel, organizatorii anunţă că subiectele vor suscita şi interesul specialiştilor în medicină internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenți medicali.

Sesiuni cu premii pentru specialişti şi rezidenţi

Conceptul Craiova Connects a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită în lumea întreagă pe 7 aprilie. Ediția de anul acesta este organizată exclusiv fizic. La evenimentul UMF vor fi prezenţi 29 de speakeri în gastroenterologie, 33 în obstetrică-ginecologie și 22 pentru specialitatea nutriție-diabet.

O noutate adusă de ediţia din acest an este introducerea a două sesiuni ce se vor desfășura sub forma unor competiții. Una este dedicată tinerilor specialiști, iar cea de-a doua, rezidenților.

„Ne dorim să vină alături de noi în cercetarea universitară cei mai buni și dorim să îi încurajăm și să-i susținem. Sesiunile vor aduce premii precum susținerea integrală a participării tinerilor cercetători la congrese internaționale, dar și crearea oportunității de a practica alături de un specialist ales”, se arată într-un comunicat remis GdS.

Invitaţii ediţiei

Gazdele evenimentului sunt prof. univ. dr. Dan-Ionuț Gheonea, rectorul UMF Craiova, și prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea, președintele Academiei de Științe Medicale, filiala Craiova. Aceştia îi vor avea ca invitați pe prof. univ. dr. Cristian Gheorghe (Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie), prof. univ. dr. Gabriela Radulian (Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu (Societatea Română de Obstetrică și Ginecologie), au transmis organizatorii.

Vor exista şi transmisii live

Manifestarea va debuta cu „Hands on training”, pe 6 aprilie. Aceasta va veni în sprijinul celor interesați să-și perfecționeze abilitățile în endoscopie digestivă pe model animal și ecografie morfologică fetală. De asemenea, sunt programate întâlniri plenare cu discutarea unor teme comune. De exemplu, între gastroenterologie, obstetrică și ginecologie, diabet și boli de nutriție, dar și transmisii live. Transmisiile vor fi făcute de la Centrul de Gastroenterologie, Centrul de Simulare Ginecologie și Centrul de Simulare Diabet și Nutriție.

Programul congresului poate fi consultat aici: https://www.craiovaconnects.org.

Citeşte şi: N-avem bani să reparăm, nici aer să respirăm. Una dintre cele trei staţii privind calitatea aerului din Craiova stă stricată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS