-1.9 C
Craiova
duminică, 5 februarie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul trece de la activitate gripală sporadică la activitate gripală epidemică

Doljul trece de la activitate gripală sporadică la activitate gripală epidemică

Cazurile tot mai numeroase de gripă identificate de către Direcția de Sănătate Publică Dolj de la săptămână la săptămână au determinat trecerea de la „activitate gripală sporadică” la „activitate gripală epidemică”. Cel mai recent raport legat de infecțiile respiratorii, publicat pe 20 ianuarie de către DSP Dolj, arată că numărul virozelor și al cazurilor de gripă este în continuare într-o creștere accelerată.

Raportul de evoluţie locală a infecţiilor respiratorii al DSP Dolj pentru săptămâna 2/2023 în judeţul Dolj arată că s-au înregistrat 2377 cazuri de IACRS, 616 cazuri de pneumopatii acute şi 40 cazuri clinice de gripă, din care 18 confirmate cu test rapid şi 4 cu test PCR. În săptămâna anterioară, fuseseră depistate 24 de cazuri de gripă. Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (3031) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2622 cazuri).

Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 348,49 o/oooo, gripă 5,57 o/oooo şi a pneumopatiilor a fost de 90,31 o/oooo.

Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 9,60 %.

„Deoarece există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală epidemică”, transmit reprezentanții DSP.

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate cu vaccin tetravalent 79.220 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS