20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai mulți pacienți ajung la spital cu TBC sau astm

Tot mai mulți pacienți ajung la spital cu TBC sau astm

Valul de infecții respiratorii care a pus stăpânire pe România de câteva săptămâni are și o față mai puțin cunoscută – există pacienți care ajung la spital cu simptome respiratorii și tuse puternică, crezând că au de-a face cu o viroză sau gripă specifică sezonului, însă medicii ajung să le pună diagnosticul de tuberculoză sau astm, declară, într-un interviu acordat HotNews.ro, dr. Beatrice Mahler, medic primar pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București.

O parte dintre pacienții care trec acum prin infecții respiratorii și rămân cu sindroame de tuse restantă își descoperă o afecțiune cronică pe care fie au neglijat-o, fie aveau de ceva timp simptomatologie, dar nu s-au preocupat foarte mult să ajung în cabinetul unui medic, explică dr. Beatrice Mahler.

O infecție respiratorie la un pacient cu tuberculoză nediagnosticat îl aduce mai repede către spital, în această perioadă, spune managerul Institutului Marius Nasta: „Sunt pacienți cu tuberculoză, dar care nu știau că suferă de tuberculoză, care ajung la noi doar din cauză că au contactat și o infecție virală care grăbește sau crește intensitatea simptomelor și pacientul vine din cauză că a răcit sau se simte răcit. Acești pacienți de multe ori sunt atât de imunosupresați încât nu mai fac nici măcar febră atunci când ajung la spital. Organismul lor nu mai are resurse să mai lupte.”

Managerul Institutului Marius Nasta mărturisește că, în acest moment, medicii de la spitalul pe care îl conduce sunt în căutare de locuri pentru pacienții cu tuberculoză în spitale din afara Bucureștiului, deoarece la ușa spitalului ajung tot mai mulți pacienți cu forme grave, care nu se pot trata acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS