13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateÎn România ar putea fi declarată epidemie de gripă

În România ar putea fi declarată epidemie de gripă

​România este în pragul declarării epidemiei de gripă, după ce numărul de îmbolnăviri a crescut rapid în ultima perioadă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că există un algoritm care duce la declararea stării de epidemie: creștere cu 20% timp de 3 săptămâni consecutiv și o proporție de minim 10% din probele testate confirmate.

Într-o intervenție la Digi 24, el a precizat că joi o să se ştie situația exactă și este „foarte probabil” să se înregistreze a treia săptămână cu creştere a numărului de cazuri de gripă, ceea ce înseamnă că se poate declara epidemie.

„Nu trebuie să înteleagă cineva că vor fi introduse restricţii”

„Nu trebuie să înteleagă cineva că vor fi introduse restricţii”, a afirmat Rafila, precizând că anumite măsuri vor fi introduse în spitale, iar la nivelul populației vor fi recomadări cum ar fi neîntoarcerea în colectivitate atâta vreme cât există simptome, conform hotnews.ro.

Ministrul Sănătății a precizat că nu este vorba de o situație neobișnuită, având în vedere cei doi ani în care circulația virusurilor a fost încetinită din cauza măsurilor pandemice, iar populația „e mai puțin pregătită imunologic”.

Ultima oară când a fost declarată epidemie de gripă în România a fost în februarie 2020, pentru al doilea an consecutiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS