6.7 C
Craiova
sâmbătă, 2 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateProspectul pentru pilula de a doua zi a fost modificat: Nu provoacă avort

Prospectul pentru pilula de a doua zi a fost modificat: Nu provoacă avort

Administrația americană pentru Medicamente (FDA) a schimbat prospectul anticoncepționalului de urgență (pastila de a doua zi), cunoscut ca Plan B One-Step pentru a clarifica faptul că pilula nu modifică parcursul unei sarcini existente, relatează Reuters.

Prospectul distribuit împreună cu pilula de a doua zi, cunoscută sub numele de Plan B One-Step, care este disponibilă pentru toată lumea din 2013, arată acum clar că mecanismul său de acțiune nu împiedică implantarea unui ovul fertilizat în uter și nu provoacă un avort.

Acesta explică faptul că Plan B One-Step funcționează înainte de eliberarea unui ovul și, ca urmare, oprește sau întârzie de obicei eliberarea unui ovul.

FDA are o secțiune de întrebări și răspunsuri

Mai multe state americane conduse de republicani conservatori au implementat deja interdicţii totale sau parţiale ale avortului după hotărârea adoptată de Curtea Supremă anul trecut.

FDA a publicat, de asemenea, o secțiune actualizată de întrebări și răspunsuri pe site-ul său, unde la întrebarea „Provoacă Plan B One-Step avortul” este răspuns cu „Nu”.

FDA a spus că știința actuală sugerează că Planul B One-Step funcționează prin inhibarea sau întârzierea ovulației și a modificărilor hormonale de la mijlocul ciclului. A spus că dovezile susțin concluzia că pilula nu are efect direct asupra fertilizării sau implantării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS