5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii din Sănătate, protest la Bruxelles

Sindicaliştii din Sănătate, protest la Bruxelles

Sindicaliştii din sistemul sanitar din întreaga Europă protestează, vineri, la Bruxelles, faţă de măsurile de austeritate luate de guvernanţi, la manifestare fiind şi 120 de membri Sanitas. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a întâlnit cu aceştia pentru scurt timp şi a transmis ulterior că cererile profesioniştilor din Sănătate vor fi mereu ascultate la minister.

”Astăzi, 9 decembrie, peste 100.000 de sindicalişti din Europa protestează la Bruxelles împotriva măsurilor de austeritate luate de guvernanţi. Împreună cu ei, reprezentanţii SANITAS cer ca măsurile anti-criză să nu fie decontate de guvernanţi pe seama angajaţilor şi a celor cu venituri mici şi foarte mici. Nu suntem de acord cu tăierea fondurilor alocate sistemelor de sănătate şi asistenţă socială din ţările Uniunii Europene! Nu suntem de acord cu îngheţarea salariilor”, au transmis, vineri, sindicaliştii Sanitas, potrivit news.ro.

120 dintre membrii filialei din România au participat la acţiunea de la Bruxelles.  

Sindicaliştii resping ”orice măsură de austeritate în domeniul sănătăţii publice“

Sindicaliştii au mai precizat că resping ”orice măsură de austeritate în domeniul sănătăţii publice şi al asistenţei sociale”.  

”Cele două sisteme au nevoie de angajaţi suplimentari, au nevoie de finanţare pentru a asigura servicii de calitate. Creşterea aberantă a preţurilor, conflictul militar din Europa şi facturile din ce în ce mai mari la energie aduc categorii întregi de cetăţeni sub limita traiului decent. Toate sindicatele europene sunt îngrijorate că factura crizei va fi plătită de cei care duc greul acestei perioade – angajaţi care riscă să rămână fără locuri de muncă, salarii care nu fac faţă creşterii ratei inflaţiei, scăderea puterii de cumpărare şi dublarea costului vieţii”, au mai transmis sindicaliştii.  

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu sindicaliştii care au protestat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a întâlnit cu sindicaliştii care au protestat.  

”Profesioniştii din sistemul sanitar sunt foarte importanţi pentru mine, iar vocea lor va fi mereu auzită la Ministerul Sănătăţii! Asigurarea de condiţii bune de lucru, o salarizare corespunzătoare şi respectul din partea societăţii sunt esenţiale pentru rezolvarea problemelor legate de resursele umane din sănătate.

M-am întâlnit pentru scurt timp la Bruxelles cu reprezentanţii sindicaliştilor din Federaţia Sanitas care, împreună cu sindicatele din Sănătate şi Asistenţă Socială din Europa solicită condiţii mai bune de muncă şi finanţarea corespunzătoare a sistemelor publice de sănătate. Îi asigur de sprijinul meu pentru multe din punctele care fac obiectul revendicărilor lor şi de faptul că lucrez împreună cu echipa mea pentru ca angajaţii din sistemul sanitar din România să beneficieze de condiţii cât mai bune”, a scris Alexandru Rafila pe Facebook.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS