16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFilantropia a început demersurile pentru a deveni maternitate de grad III

Filantropia a început demersurile pentru a deveni maternitate de grad III

Conducerea Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” Craiova a început demersurile pentru ca maternitatea să poată accede la gradul III, care permite tratarea unor cazuri mai grave, fără a mai fi nevoie de transferuri către capitală.

Secţia de terapie intensivă neonatală a spitalului a fost dotată în acest an cu noi echipamente, în valoare totală de peste 1 milion de lei. În cadrul unui proiect finanţat de Fundaţia Vodafone, cu sprijinul Asociaţiei Dincolo de Azi şi a Primăriei Craiova, spitalul a primit 3 ventilatoare neonatale, 1 ventilator neonatal HFO, 6 resuscitatoare şi 3 aparate de ventilaţie non invazivă tip CNO. Acest proiect este pasul premergător şi decisiv pentru creşterea gradului maternităţii Filantropia din maternitate de grad II în maternitate de gradul III, conform directorului medical Lorena Dijmărescu.

Maternitatea va putea deservi cazurile de terapie intensivă neonatală din Oltenia

„Am făcut deja demersurile pentru a face o neonatologie de gradul III, ceea ce înseamnă diversificarea serviciilor medicale, pentru că această clasificare a maternităţilor impune şi anumite limite. În multe cazuri, copiii trebuie direcţionaţi către o maternitate de gradul III, respectiv către Bucureşti, ceea ce înseamnă nu doar costuri suplimentare ci, cel mai important, expunerea copiilor unor riscuri ulterioare. Maternitatea Filantropia, cu secţia de Neonatologie va putea deservi, odată cu trecerea la acest nou grad, toate cazurile de terapie intensivă neonatală din regiunea Oltenia. Odată cu trecerea la noul nivel, va fi nevoie şi de extinderea echipei medicale şi vor exista noi oportunităţi de angajare. Este nevoie de medici cu competenţe speciale pentru aparatura achiziţionată. Suntem într-o lipsă de personal, în special mediu, şi din cauza pandemiei care ne-a destabilizat”, a transmis dr. Dijmărescu.

Trecerea la nivel III implică o evaluare a întregii secţii de către echipe delegate de Ministerul Sănătăţii. „Ministerul decide când va trimite aceste echipe de evaluare, noi le aşteptăm oricând”, a mai spus directorul medical.

Odată cu trecerea la gradul III, maternitatea va putea gestiona toate cazurile de terapie intensivă din teritoriu pe segmentul problemelor respiratorii, a precizat şi dr. Mirela Siminel, medic şef al Secţiei de Neonatologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS