12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateO femeie a fost operată de o tumoare ovariană de 70 kg

O femeie a fost operată de o tumoare ovariană de 70 kg

O femeie a fost operată la un spital din Italia pentru îndepărtarea unei mase tumorale de pe ovare care cântărea peste 70 kg, mai mult decât cântărește pacienta după ce masa tumorală a fost îndepărtată, informează Rotalianul.com.

„În literatura de specialitate nu există un precedent al unei mase tumorale îndepărtate de o asemenea greutate”, au transmis reprezentanții Spitalului Univrsitar Molinette din Torino. „Tumoarea a umplut tot abdomenul pacientei și era extinsă până la plămâni, astfel încât nu mai reușea să respire”.

În urmă cu câteva săptămâni, femeia s-a prezentat la Urgență cu insuficiență respiratorie. Situația era foarte gravă și risca să moară din cauza compresiei pe care tumoarea o producea asupra plămânilor și organelor abdominale.

Ea a fost salvată datorită unei duble intervenții chirurgicale care a eliberat-o de formațiunea abdominală benignă voluminoasă.

Prima intervenție a făcut posibilă îndepărtarea a 52 de litri de material lichid, iar în a doua operație a fost îndepărtat chistadenomului ovarian cu o greutate de aproximativ 25 kg.

După patru zile de la a doua oprație tânăra a fost transferată la secția de Dietetică și Nutriție Clinică, apoi a fost externată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS